Ana SayfaSpor2019 FIFA Kadınlar Dünya Kupası’nın şampiyonu ABD

2019 FIFA Kadınlar Dünya Kupası’nın şampiyonu ABD

HABER MERKEZİ – 2019 FIFA Kadınlar Dünya Kupası’nı, final maçında Hollanda’yı 2-0 mağlup eden ABD’nin oldu, bu ABD’nin kazandığı dördüncü kupası oldu.

Fransa’da düzenlenen 2019 FIFA Kadınlar Dünya Kupası’nın sahibi ABD oldu.

8’incisi düzenlenen kupanın finalinde, ABD ve Hollanda karşı karşıya geldi.

İlk yarısı golsüz tamamlanan maçta ABD 61. dakikada penaltıdan Megan Anna Rapinoe ve 69. dakikada Rose Lavelle’nin attığı gollerle Hollanda’yı 2-0 mağlup ederek kupanın sahibi oldu.

Kupayı daha önce 1991, 1999 ve 2015 yıllarında kazanan ABD, dördüncü kez kupayı evine götürmüş oldu.

Turnuvada oynadığı yedi maçı da kazanan ABD, 26 gol atarken kalesinde ise sadece üç gol gördü.

Rapinoe: Beyaz Saray’a gitmeyeceğim

ABD’li oyuncu Megan Anna Rapinoe turnuvanın en fazla gol atan ismi oldu. Turnuvadaki başarılarından dolayı Altın Ayakkabı ve Altın Top’un da sahibi oldu.

Rapinoe, ırkçı yaklaşımları nedeniyle ABD Başkanı Donald Trump’ı hedef alan sözleriyle gündeme gelmişti.

Rapinoe, “Sanırım artık bir daha asla milli marş okunduğu sırada elimi kalbime götürmeyeceğim. Eğer kupayı kazanırsak s….. Beyaz Saray’ına gitmeyeceğim” demişti.

Trump da, “Konuşmadan önce kazanmalı. Önce işi bitir! Kazansalar da kaybetseler de takımı Beyaz Saray’a çağıracağım. Megan ülkemize, bayrağımıza ve Beyaz Saray’a asla saygısızlık yapmamalı” diye yanıt vermişti.

Trump, ABD’nin kupayı kazanması üzerine Twitter hesabından “Dünya Kupası’nı kazandıkları için ABD Kadın Milli Futbol Takımı’nı tebrik ederim. Harika ve heyecan verici bir oyundu. Amerika hepinizle gurur duyuyor!.” Mesajını paylaştı.

Kupanın üçüncüsü İsveç oldu

Üçüncülük maçında İngiltere’yi 2-1 yenen İsveç ise Kadınlar Dünya Kupası’nı üçüncü olarak bitirdi. İsveç, bu başarıyla 1991 ve 2011 yıllarının ardından turnuvada üçüncü kez bronz madalya kazanmış oldu.

FIFA Kadınlar Dünya Kupası başlıyor