Ana SayfaDünyaABD’de festivallere birer gün arayla saldırılar: En az dört ölü

ABD’de festivallere birer gün arayla saldırılar: En az dört ölü

HABER MERKEZİ – ABD’de önceki gece New York’un Brooklyn bölgesindeki bir sokak festivaline düzenlenen silahlı saldırının ardından, Kaliforniya’da düzenlenen bir yemek festivaline katılanlar da silahlı saldırıya uğradı. Birer gün arayla düzenlenen saldırılarda en az dört kişi yaşamını yitirdi, çok sayıda kişi de yaralandı.

ABD’nin New York kentinin Brooklyn bölgesinde, önceki gece düzenlenen bir sokak festivaline katılanlara ateş açıldı.

Brownswille semtindeki bir çocuk parkında düzenlenen etkinliğe yönelik düzenlenen saldırı sonucunda bir kişinin hayatını kaybettiği, 11 kişinin de yaralandığı açıklandı.

Saldırıyla ilgili soruşturmanın sürdüğünü belirten yetkililer, şu ana kadar iki ayrı silahlı saldırganın ateş açtığının tespit edildiğini kaydetti.

New York emniyeti yetkilileri saldırıyla ilgili şu ana kadar daha hiç kimsenin tutuklanmadığını belirtti.

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, saldırıdan kısa bir süre sonra yaptığı açıklamada, “Bu gece Brownsville’de düzenlenen barışçıl bir mahalle etkinliğine yönelik korkunç bir saldırı düzenlendi” dedi ve “Olayı gerçekleştirenleri tespit etmek için elimizden gelen her türlü çabayı göstereceğiz” diye vurguladı.

Bir gün arayla ikinci saldırı

New York’taki saldırıdan bir gün sonra ise Kaliforniya eyaletine bağlı San Jose kenti yakınlarındaki Gilroy kasabasında yıllardır düzenlenen geleneksel ‘Sarmısak ve Müzik Festivali’ne katılanlara silahlı saldırı düzenlendi.

Yetkililer ilk belirlemelere göre saldırıda en az üç kişinin hayatını kaybettiğini, 16 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Polisin bölgede saldırgan ya da saldırganları yakalamak için geniş çaplı bir operasyon başlattığı bildirildi.

Saldırının kaç kişi tarafından düzenlendiği resmi makamlar tarafından teyit edilmezken, bazı yayın kuruluşları saldırganların iki kişi olduğunu, bunlardan birinin polisler tarafından öldürüldüğünü öne sürdü.

NBC televizyonuna konuşan bir görgü tanığı, “30’lu yaşlarında olan beyaz bir erkeğin uzun namlulu silahla ateş açtığını” söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump ise yaptığı açıklamada bölge halkına “dikkatli ve güvende olma” çağrısı yaptı.


Karınca, Amerika’nın Sesi, BBC Türkçe

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Nijerya'da cenaze törenine saldırı: 65 kişi yaşamını yitirdi
Sonraki Haber
Afganistan’da başkan yardımcısı adayının ofisine bombalı saldırı