Ana SayfaDünyaABD’li siyasetçiden kadın gazetecinin röportaj talebine cinsiyetçi yanıt ve ret

ABD’li siyasetçiden kadın gazetecinin röportaj talebine cinsiyetçi yanıt ve ret

HABER MERKEZİ – ABD’nin Mississippi eyaletinin vali adayı Robert Foster, gazeteci Larrison Campbell’in seçim aracında röportaj talebini, “yanında bir erkek muhabir de getirmesi şartıyla” kabul edeceğini söyledi. Campbell, Foster’ın bu cinsiyetçi yanıtına ilişkin, “Bu söylediğiniz şey bir kadının önce bir cinsel obje, ardından bir muhabir olduğu anlamına geliyor” değerlendirmesinde bulundu.

ABD’nin Mississippi eyaletinin valisi olmak için yarışan Cumhuriyetçi aday Robert Foster, Mississippi Today gazetesinin muhabiri Larrison Campbell’in röportaj talebine karşılık, “yanında bir erkek muhabir de getirmesi şartıyla” kabul edeceğini söyledi.

Foster, seçim aracında çalışmalarını takip etmek ve bu esnada kendisiyle röportaj yapmak isteyen Campbell’in talebini cinsiyetçi ifadeler kullanarak reddetti.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre Foster, “Bu benim aracım ve benim aracımda benim kurallarım geçerli olur” dedi.

CNN’e konuşan Foster, dini görüşlerinin ve inancının, bir kadınla aracın içinde yalnız kalmasını engellediğini ve eşine, “karşı cinsiyetten biriyle asla yalnız kalmayacağı sözünü” verdiğini söyledi.

Foster, “Eğer muhabir bir erkek olsaydı, aracınızda seçim kampanyasıyla ilgili ona röportaj verir miydiniz?” sorusuna ise “Evet” yanıtını verdi.

Söyleşi esnasında cinsel taciz ve tecavüzlerin ifşa edildiği MeToo (ben de) hareketini de örnek veren Foster, “erkeklerin sürekli saldırı altında olduğunu” ileri sürdü.

‘Kadını cinsel obje olarak görüyor’

Foster’ın bu kararının cinsiyetçi olduğunu söyleyen Campbell, ise beraberinde bir erkek ‘gözetmenle’ birlikte röportaj yapmayı reddetti.

Campbell, “Bu söylediğiniz şey bir kadının önce bir cinsel obje, ardından bir muhabir olduğu anlamına geliyor” diye konuştu.

Gazeteci Campbell, Foster’a, valilikte çalışan birçok kadın çalışanı hatırlatarak, eyaleti sadece kadınlarla aynı odada kalmadan nasıl yöneteceğini de sordu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Muğla'daki orman yangını iki gündür sürüyor
Sonraki Haber
Bilimsel mütalaa intihar iddiasını çürüttü: Şule Çet'in 4 metre ileri düşmesi için atılması gerekir