Ana SayfaGüncelAdalet Bakanı Gül ve TBB Başkanı Feyzioğlu’ndan ‘yargı reformu’ görüşmesi

Adalet Bakanı Gül ve TBB Başkanı Feyzioğlu’ndan ‘yargı reformu’ görüşmesi

HABER MERKEZİ – Adalet Bakanı Gül’le görüşen Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu, ‘yargı reformu paketi’nin çok daha kapsamlı hale getirileceğini belirterek, “Ekim ayında Meclis’ten çıkmasını bekliyoruz” dedi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, bugün bir araya gelerek, ‘yargı reformu’ üzerine görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmenin ardından Twitter üzerinden paylaşımda bulunan Gül, “TBB Başkanı Sn. Metin Feyzioğlu ile yargı reformuyla ilgili görüş alışverişinde bulunduk” dedi ve ekledi:

“Tüm paydaşlarımızla reformun genişletilmesi konusunda hemfikiriz. ‘Güven veren ve erişilebilir adalet’ anlayışıyla hazırlanan reformu hayata geçirmek temel hedefimizdir.”

AA ise Feyzioğlu’nun görüşmeye ilişkin ifadelerini aktardı.

Ekim ayında Meclis gündemine gelecek ‘yargı reformu paketi‘nin genişletileceğini söyleyen Feyzioğlu, “İnşallah bu paketi Ekim ayında çok daha kapsamlı hale getirerek, Meclis’ten çıkmasını bekliyoruz” dedi.

Feyzioğlu, söz konusu paketi son 25 yılın ‘en çoğulcu ve katılımcı’ çalışma olarak da nitelendirdi:

“Dünyada, ‘Türkiye bu konuda ciddi değildir, oyalama taktiği içindedir, hukuk devletini güçlendirme niyeti yoktur, demokrasiden sapmıştır’ diyenlere tokat gibi cevap olacaktır. Hukuk devletini güçlendirmeyi düşünmeyen bir devlet, niçin bir buçuk senedir on binlerce kişinin emek harcadığı bir reform paketi hazırlama işine girişsin ki? Burada bir samimiyet vardır.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Şam'dan 'güvenli bölge' açıklaması: Herhangi bir Türkiye-ABD uzlaşmasını reddediyoruz
Sonraki Haber
Diyarbakır'da şüpheli kadın ölümü: Dört zanlı serbest bırakıldı