Ana SayfaGüncelAdana’nın ardından İstanbul’da da metil alkol operasyonu

Adana’nın ardından İstanbul’da da metil alkol operasyonu

HABER MERKEZİ – İstanbul’da düzenlenen metil alkol operasyonunda binlerce sahte içki şişesi, dolum ve damıtma tankı, alkol kokusunu önlemek için koku filtresi, çeşitli marka ve ebatlarda şişe kapağı ile alkolmetre ele geçirildi. Operasyon kapsamında iki kişi de tutuklandı.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri Arnavutköy’de metil alkol operasyonu düzenledi.

DHA’nın haberine göre, jandarma iki şüphelinin Arnavutköy’de metil alkol imalatı yaptığı, ürettikleri alkolü İstanbul genelinde alkol satışı yapan tekel bayileri ile alkollü eğlence merkezlerine satacakları ihbarı üzerine harekete geçti.

Ekipler, şüphelilerin imalathane olarak kullandığı adrese giriş çıkış yaptığını ve koliler içinde malzeme çıkardıkları tespit ederek, imalathaneye baskın düzenledi.

Baskında satışa hazır hale getirilmiş ve üzerinde Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK) sahte etiketleri bulunan binlerce sahte içki şişesi, dünyaca ünlü içki markalarına ait sahte etiketler, bir adet 750 litrelik dolum ve damıtma tankı, çeşitli marka ve ebatlarda şişe kapağı ile bir adet alkolmetre geçirildi.

Şüphelilerin ürettikleri alkolün kokusunun çevreye yayılmasını engellemek için özel bir koku filtresi kullandıklarını belirledi.

Operasyon kapsamında iki kişi tutuklandı.

Üretilen içkilerin can kaybına neden olmaması için şüphelilerin satış yaptıkları kişi ya da kişilere yönelik çalışmalar yapıldığı belirtildi.

22 kişi hayatını kaybetmişti

Metil alkol zehirlenmesi nedeniyle Mersin, Adana ve Niğde’de ölümler yaşanmıştı.

Üç ilde şu ana kadar 22 kişi yaşamını yitirdi.

Adana’da metil alkol zehirlenmesinden 12 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından polis, kent genelinde yaptığı operasyonlarda 54 kişiyi gözaltına almıştı.


12 kişi ölmüştü: Adana’da metil alkol operasyonunda 54 gözaltı


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Memur emeklilerinin maaş farkları 25 Temmuz'da ödenecek
Sonraki Haber
Düzce’deki sel: Beş insan ve 160 bin hayvan öldü, 100 bina yıkıldı