Ana SayfaGüncelAltı yıl önce öldürülen Ali İsmail Korkmaz anıldı

Altı yıl önce öldürülen Ali İsmail Korkmaz anıldı

HABER MERKEZİ – Gezi Direnişi sırasında dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz altıncı ölüm yıldönümünde Hatay’da anıldı.

Eskişehir’de Gezi Direnişi sırasında dövülerek öldürülen 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz ölümünün altıncı yılında Hatay’daki mezarı başında anıldı.

Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV) öncülüğünde düzenlenen anmaya Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz, babası Şahap Korkmaz, ağabeyi Gürkan Korkmaz ile Hatay’daki Gezi Parkı eylemleri sırasında polislerce öldürülen Abdullah Cömert’in annesi Hatice Cömert ile çok sayıda kişi katıldı.

Anma etkinliğine katılanlar Ali İsmail Korkmaz’ın mezarına çiçek ve reyhan bıraktı.

Anmada konuşan Şahap Korkmaz, yanlarında olan herkese teşekkür ederek, canlarını yakanların kendi yüreklerinde de aynı acıyı yaşamalarını temenni ettiğini söyledi.

Korkmaz’ın ağabeyi Gürkan Korkmaz ise kardeşi Ali İsmail’in yapmak istediklerini yaparak andıklarını, kurdukları ALİKEV ile gençlerin eğitim, sanatsal ve kültürel projelerine destek olduklarını ifade etti.

‘Ali İsmail ölmedi’

Öte yandan ALİKEV tarafından bir anma da Sümerler Amfi Tiyatro’da düzenlendi.

Burada konuşan anne Emel Korkmaz, “Ali İsmail ölmedi, yaşıyor” dedi.

Anma Moğollar ve ALİKEV Müzik Topluluğunun sahne almasıyla son buldu.

Ali İsmail Korkmaz Vakfı hakkında

19 yaşındaki Anadolu Üniversitesi öğrencisi Ali İsmail Korkmaz, Eskişehir’deki Gezi Direnişi eylemleri sırasında 2 Haziran gecesi polis ve eli sopalı gruplar tarafından dövülmüştü.

38 gün komada kalan Ali İsmail, 10 Temmuz günü hayatını kaybetmişti.

Ölümünün ardından Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz, babası Şehap Korkmaz, ablaları Aylin Taktuk ve Melike Çakırkaya ile ağabeyi Gürkan Korkmaz’ın “Düşlerinde özgür dünya” sloganıyla kurduğu Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV), Ali İsmail’in kurduğu “Toplum İçin Gençlik” hareketinin devamı niteliğinde çalışmalar sürdürüyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Carola Rackete: Benim davam mültecilerin sorunlarını gölgede bırakmamalı
Sonraki Haber
Büyüklere feminist masallar