Ana SayfaDünyaAmsterdam’ın ilk kadın belediye başkanından seks işçilerinin koşullarını iyileştirmek için adım

Amsterdam’ın ilk kadın belediye başkanından seks işçilerinin koşullarını iyileştirmek için adım

HABER MERKEZİ – Amsterdam’ın ilk kadın Belediye Başkanı Femke Halsema, seks işçilerini ‘aşağılayıcı çalışma koşullarından korumak için’ bir dizi planı hayata geçirmeyi düşündüğünü açıkladı.

Hollanda’nın başkenti Amsterdam’ın ilk kadın Belediye Başkanı Femke Halsema, Red Light District’te (Kırmızı Fener Sokağı) çalışan seks işçilerini korumak için yeni bir plan üzerinde çalışmaya başladığını duyurdu.

euronews’te yer alan habere göre Halsema, değişikliğin sosyal alanda yaşanan gelişmeler nedeniyle gerekli olduğunu söyledi.

‘Seks işçilerinin turistlerin bakışları altında aşağılandığını ve fotoğraflarının çekildiğini’ söyleyen Haselma, değişiklik planlarının birkaç senaryodan oluştuğunu belirtti.

Haselma bunların ‘vitrin uygulaması’nın sonlandırılması, sosyal konutların sayılarının azaltılması, şehir merkezindeki sosyal konutların kapatılarak başka yerlere taşınmaları olabileceğini kaydetti.

Femke Halsema

Bu planın yakında kent sakinlerine sunulacağını belirten Halsema, kararın nihai olarak belediye meclisinde yapılacak oylama sonucunda belirleneceğini bildirdi.

Değişikliğin üç ana amacı var

Haselma bu planının, yaklaşık 20 yıl önce yasallaşan seks işçiliğini yasaklamak anlamına gelmediğini anlattı.

“Seks işçiliğine yasallık kazandırdık çünkü yasallaşmasının kadınlara özerklik ve bağımsız olma şansı verdiğini düşündük, hala da böyle düşünüyoruz. Seks işçiliği ABD’de kriminalize edildi ve bu durum kadınları daha savunmasız bir hale soktu.”

Söz konusu değişikliğin üç ana amacı olduğunu kaydeden Halsema, bunların ‘kadınları aşağılayıcı çalışma koşullarından korumak’, ‘suç oranını düşürmek’ ve ‘500 yıllık mahalle ruhunu yeniden canlandırmak’ olduğunu ifade etti.