Ana SayfaEkolojiBagok Dağı’nda yangın: Süryani köyleri tehdit altında

Bagok Dağı’nda yangın: Süryani köyleri tehdit altında

HABER MERKEZİ – Bagok Dağı’nda öğle saatlerinde başlayan ve geniş bir alana yayılan yangının Süryani köylerine yaklaştığı bildiriliyor. İtfaiye ekiplerinin müdahalesine rağmen kontrol altına alınamayan yangının bölgedeki Botaş İstasyonu’na da varabileceği aktarılıyor.

Mardin’deki Bagok Dağı’nda, saat 14.00 sularında yangın çıktı.

Neden çıktığı henüz belli olmyan yangının, kuru otların ve rüzgarın etkisiyle bir anda büyüyerek geniş bir alana yayıldığı bildirildi.

Sputnik Türkiye’den Sertaç Kayar’ın haberine göre yangın kontrol altına alınamazken, Süryani köylerini (Elbeğendi, Güzelsu, Dibek, Üçköy, Üçyol ve Dağiçi) tehdit altında olduğu belirtiliyor.

Risk altıntaki köylülerin kendi imkanlarıyla müdahale ettiği yangının söndürülme çalışmalarına, olay yerine gelen itfaiye ekipleri de katılmış durumda.

Köylülerin verdiği bilgiye göre itfaiye ekiplerinin müdahalesine rağmen kontrol altına alınamayan yangın hızla büyüyor.

Sputnik’e konuşan köylüler, “Eğer kontrol altına alınamazsa köylüler evlerini terk etmek zorunda kalacak. Alevler şu an köylerin etrafında. Yangın geniş bir arazide sürüyor” diyor.

Alevlerin evlerin dibine kadar geldiğini vurgulayan köy sakinleri, yangının bölgedeki Botaş İstasyonu’na da varabileceğini aktarıyor: “Orada petrol boru hattı var. Oraya ulaşırsa büyük bir tehlike yaşanır.”

Süryanilerin önemli merkezlerinden biri olan Mardin’deki Deyrulzafaran Manastırı’nın bahçesinde de önceki gece saatlerinde yangın çıkmış, 500 civarında zeytin ağacı zarar görmüştü.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İstanbul'da yoğun trafiğe neden oluyordu: FSM'deki yol çalışması bitti
Sonraki Haber
Nijerya'da cenaze törenine saldırı: 65 kişi yaşamını yitirdi