Ana SayfaGüncelBahçeli: Kılıçdaroğlu için çember daralıyor, suyu ısınıyor

Bahçeli: Kılıçdaroğlu için çember daralıyor, suyu ısınıyor

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni savunan MHP lideri Bahçeli, CHP lideri Kılıçdaroğlu için “çember daralıyor, suyu ısınıyor” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis grup toplantısında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef aldı.

Başkanlık sistemini savunan Bahçeli, Cumhurbaşkanı’nın tarafsızlığı yönünde referandum çağrısı yapan Kılıçdaroğlu’na yönelik “çember daralıyor, suyu ısınıyor” ifadelerini kullandı.

Bahçeli’nin açıklamaları özetle şöyle:

“Tam 1 yıl önce 9 Temmuz 2018’de Sayın Cumhurbaşkanı TBMM’de yemin ederek görevine başlamış ardından kısa süre içinde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin birinci Bakanlar Kurulu’nu açıklamıştır.
“Geride kalan 1 yıllık sürede sistem tutmuştur. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nden hükümet krizleri yoktur. Yeni hükümet sistemi ile birlikte kalıcı siyasi istikrarın kilidi açılmıştır.
“Sistemin bütün kurum ve kuralları ile oturması olgunlaşma aşamasına geçmesi ana hedefimizdir. Bu hedef için seferber edilecek anayasal imkanların saptanıp en verimli şekilde kullanılması beka düzeyinde önemlidir.
“CHP’nin ucuz siyasi kafasına göre Cumhurbaşkanı tarafsız olmalıymış. Sayın Kılıçdaroğlu eğer biliyor ve inanıyorsa Cumhuriyet tarihinde bize tek bir tarafsız cumhurbaşkanı göstersin. Yüreği varsa tek bir numune isimden bahsetsin.
“Diyor ki eski sisteme dönülmesiyle ilgili bir talebimiz olmadı. Sayın Kılıçdaroğlu için bazen hüzünleniyorum. Kılıçdaroğlu için çember daralıyor, suyu ısınıyor.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
“Küçük Deniz Kızı” yeniden uyarlanıyor, Halle Bailey ırkçıların hedefinde
Sonraki Haber
'Kadın cinayetlerinin azmettiricisi komutan Davran hakkındaki davada takipsizlik kararı'