Ana SayfaDünya“Barry” fırtınası: ABD’de olağanüstü hal ilan edildi

“Barry” fırtınası: ABD’de olağanüstü hal ilan edildi

HABER MERKEZİ – ABD’nin güneydoğusunu etkilemesi beklenen ve kasırga seviyesine ulaşacağı tahmin edilen “Barry” fırtınası öncesinde olağanüstü hal ilan edildi.

ABD, “Barry” isimli tropik fırtına nedeniyle teyakkuz halinde.

Bu gece veya Cumartesi erken saatlerde ülkenin güneyindeki Louisiana eyaletine ulaşması beklenen fırtınanın kasırga seviyesine yükselmesi bekleniyor.

Sert rüzgar ve yağışa neden olan fırtına, daha şiddetini tam anlamıyla artırmadı. Ancak bazı bölgelerde su baskınlarına sebep oldu.

ABD Başkanı Donald Trump da New Orleans kentinde etkili olması beklenen tropik fırtına nedeniyle olağanüstü hal ilan etti.

Louisiana Valisi John Bel Edwards, Trump’a Twitter üzerinden teşekkür etti.

“Talebime hızlıca cevap verdiğiniz için teşekkürler Başkan Trump. Sele karşı mücadelemizde Beyaz Saray’ın ve federal ortaklarımızın desteğine müteşekkiriz.”

Bu kararla birlikte federal kurumlar acil yardım faaliyetlerine destek sağlayacak.

Bölgede 2005 yılında meydana gelen Katrina Kasırgası, ABD tarihinde en yıkıcı kasırga olarak kayıtlara geçmişti. Bunun sonucunda New Orleans’ın yüzde 80’i su altında kalmıştı.

New Orleans’ın yanı sıra Mississippi ve Alabama’da da yıkıma neden olan Katrina Kasırgası, bin 800 kişinin hayatını kaybetmesine neden olmuştu. Ayrıca 150 milyar dolardan fazla maddi hasara da yol açmıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Adnan Oktar hakkındaki iddianame tamamlandı
Sonraki Haber
Tutuklu gazeteci Hüseyin Aykol’dan mesaj var