Ana SayfaToplumsal CinsiyetBir çocuğu cinsel istismara maruz bırakıp, alıkoymaya çalışan erkekler serbest bırakıldı

Bir çocuğu cinsel istismara maruz bırakıp, alıkoymaya çalışan erkekler serbest bırakıldı

HABER MERKEZİ – Ankara’da 12 yaşındaki bir çocuğu 2017’de cinsel istismara maruz bırakan çocuklar, yaşları küçük olduğu gerekçesiyle serbest bırakıldı. Çocuklardan biri olan E.K., istismara maruz bıraktığı çocuğun üzerine araba sürerek, kaçırma girişiminde bulundu. Öte yandan duruşma çıkışında E.K., çocuğun avukatını tehdit ederek, “Seninle hesaplaşacağım. Sana yarın yok” dedi.

Ankara’da 2017 yılında, 15 yaşında olan bir kız çocuğu, 16 yaşındaki E.F.A. isimli erkek çocuk tarafından cinsel istismara maruz bırakıldı.

Hürriyet’ten İsmail Saymaz’ın haberine göre E.F.A., ‘özür dileme’ bahanesiyle kendi yaşıtı arkadaşı E.K. ile birlikte çocuğun yanına gitti. Bu kez de iki erkek çocuk, çocuğu cinsel istismara maruz bıraktı.

Çocuğun şikayeti üzerine gözaltına alınan çocuklar, “çocuk oldukları” gerekçesiyle tutuksuz yargılanmak üzere, ‘adli kontrol’ şartıyla serbest bırakıldı.

Ardından da iki erkek hakkında, Ankara 1. Çocuk Mahkemesi’nde, çocuğun cinsel istismarı ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçlarından dava açıldı.

Sanıklardan E.K., 16 Şubat 2019’da çocuğun üzerine araba sürerek, kaçırmaya çalıştı. E.K’ye basit yaralama suçundan da dava açıldı.

Çocuğun avukatı Hüsniye Şimşek, mahkemeye başvurarak, erkeklerin tutuklanmasını istedi.

Şimşek, dilekçesinde, E.K.’nin kabarık bir sicil kaydının olduğunu ve savcılıkta “Kralı gelse bana bir şey yapamaz” dediğini anlattı.

Avukata tehdit

Bu şiddetin sonunun çocuğu öldürmeye kadar varacağına vurgu yapan Şimşek, “Adeta ödüllendirilerek serbest bırakılan sanıkların bir sonraki adımı, mağduru öldürmeye varacaktır. Toplum vicdanı, müvekkilim korumasız bırakılırken, suç makinası olan sanıkların cesaretlendirilmelerini kabul etmeyecektir. Çocuğu korumak devletin ve yargının görevidir” dedi.

Ancak mahkeme Şimşek’in talebi kabul etmedi.

10 Temmuz’da görülen davanın son duruşmasının çıkışında sanıklar, Şimşek’i tehdit etti.

Tekrar şikayetçi olan Şimşek, ifadesinde, E.F.A.’nın adliye önünde kendisine parmak sallayarak, hakaret ettiğini ve “Seninle hesaplaşacağım. Sana yarın yok” dediğini aktardı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Güney Afrika'daki silahlı saldırılarda 43 kişi hayatını kaybetti
Sonraki Haber
Görüşmeler yine durdu, avukatlar 1 aydır İmralı'ya gidemiyor