Ana SayfaGüncelBir film kahramanı olarak Merkel: Almanya ve mülteci krizi anlatılacak

Bir film kahramanı olarak Merkel: Almanya ve mülteci krizi anlatılacak

HABER MERKEZİ – Almanya Başbakanı Merkel, iki farklı filmin baş kahramanı olarak ekrana taşınıyor. Filmler Merkel ve 2015’teki mülteci krizine odaklanıyor.

Almanya’nın ZDF ve ARD televizyonları Başbakan Angela Merkel’i ve 2015’teki mülteci krizini merkezine alan birer filmle seyirci karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Altyazı Sinema Dergisi’ne göre, 90 dakikalık ZDF yapımı Stunden der Entscheidung – Angela Merkel und die Flüchtlinge (Karar Saatleri-Angela Merkel ve Mülteciler), Merkel’in görev süresi boyunca yaşadığı en zor ve belirleyici günlerden biri olan 4 Eylül 2015’in yıldönümü ilk kez ekrana gelecek.

Hem kurmaca hem de belgesel unsurları taşıyan film, Merkel’i ülkenin sınırını Budapeşte’den yola çıkmış binlerce sığınmacıya açma kararını almaya sürükleyen gergin saatleri ele alıyor.

Filmin Merkel dışındaki başlıca karakterlerinden biri, 25 yaşındaki Suriyeli mülteci Mohammad Zatareih.

Türkiye ve Yunanistan üzerinden Macaristan’a ulaşan Zatareih, 25 Ağustos 2015’te Almanya Federal Göç ve Mülteciler Dairesi tarafından atılan ve kayıt olmamış mültecilerin Almanya’ya kabul edileceğini belirten tweet üzerine 2 binin üzerinde mültecinin batıya, Almanya’ya doğru başlattığı tarihi yürüyüşün figürlerinden biriydi.

Filmde Merkel’i, birkaç TV yapımının yanı sıra 2009’da Oscar ödülü kazanan kısa film Spielzeugland’da rol almış olan Heike Reichenwallner canlandırıyor.

Zatareih rolünde ise, en çok Fack ju Göhte isimli komedi filmi serisindeki Burak karakteriyle tanınan ve Almanya vatandaşı olan Kürt oyuncu Aram Arami var.

İkinci film

ARD yapımı diğer Merkel filmi, Die Welt gazetesi yazarlarından Robin Alexander’in Merkel’in mülteci  politikasını anlatan bestseller kitabı ‘Die Getriebenen’e dayanıyor.

ZDF yapımından farklı olarak tamamen kurmaca çekimlerden oluşacak filmde Merkel’i, TV serisi Polizeiruf 110’un oyuncularından Imogen Kogge canlandırıyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Aydın'da iş cinayeti: 8’inci kattan düşen işçi hayatını kaybetti
Sonraki Haber
Düzce’de bir kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı, dört kişi hala kayıp