Ana SayfaEkoloji“Büyük Atlayış” öncesi: Hasankeyf Kaymakamlığı, Dicle Nehri’ne girmeyi izne bağladı

“Büyük Atlayış” öncesi: Hasankeyf Kaymakamlığı, Dicle Nehri’ne girmeyi izne bağladı

HABER MERKEZİ – Hasankeyf ve Dicle Vadisi’nin yaşatılması için ‘Büyük Atlayış’ adı altında düzenlenecek etkinlik öncesi kaymakamlık ilçedeki tüm etkinliklerle birlikte Dicle Nehri’ne girmeyi 11-26 Temmuz tarihleri arasında izne bağladı.

Akarsuların savunulması için “Büyük Atlayış” adı altında düzenlenecek olan etkinlikler dünyanın birçok yerinde 14 Temmuz Pazar günü yapılacak.

Aynı gün gerçekleştirecek “Dicle’ye Büyük Atlayış” etkinliğine ilişkin açıklama yapan ekoloji örgütleri, “Dicle Nehri Vadisi bütün canlıları ve kültürüyle Ilısu Barajı ve Hidroelektrik Projesi sonucu yok olmayla karşı karşıyadır. Bu yıkıma karşı dur demek için bu yılın ikinci pazarı herkesi Hasankeyf’e bizimle birlikte Dicle Nehri’ne girmeye ve atlamaya çağırıyoruz” dedi.

Yarın Hasankeyf’te yapılacak “Dicle’ye Büyük Atlayış”a hazırlıkları sürerken, kaymakamlık ise ilçedeki tüm etkinlikleri izne bağladı.

Hasankeyf Kaymakamlığı’nın açıklamasında, “ilçede milli güvenliğin sağlanması, kamu düzeni ve güvenliğinin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, temel hak ve özgürlükler ile başkalarının hak ve özgürlüklerinin ve genel asayişin korunması ile şiddet olaylarının yaygınlaşmasının önlenmesi” gerekçe gösterilerek, 11-26 Temmuz tarihleri arasındaki eylem ve etkinliklerin izne bağlandığı bildirildi.

Açıklamada, miting, kapalı ve açık yer toplantıları, gösteri yürüyüşleri, basın açıklaması, çadır kurma, stant açma, oturma eylemi, anma töreni gibi eylem ve etkinliklerin yanı sıra el ilanı dağıtılması ve pankart/afiş asılması ile Dicle Nehri’ne girmek de mülki idare amirinin iznine bağlandı.

Dicle Nehri’ne girilmesinin izne bağlanmasına ilişkin ise “Boğulma vakalarının meydana gelmemesi, can kayıplarının olmaması” gerekçesi gösterildi.

Kararın başlama tarihi 11 Temmuz olarak belirtilirken, söz konusu “etkinlikleri izne bağlama” duyurusunun 12 Temmuz’da yapılması dikkat çekti.

Kaynak: Hasankeyf Kaymakamlığı

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İstanbul Valiliği: Aydos'taki orman yangınını iki çocuk çıkardı
Sonraki Haber
Emsal karar: Ağırlaştırılmış müebbet alan Civan Boltan'ın dosyası yeniden görülecek