Ana SayfaToplumsal CinsiyetCeren Damar’ı öldüren erkeğe ağırlaştırılmış müebbet istendi

Ceren Damar’ı öldüren erkeğe ağırlaştırılmış müebbet istendi

HABER MERKEZİ – Çankaya Üniversitesi hukuk fakültesinde görevli olan akademisyen Ceren Damar Şenel’in Hasan İsmail Hikmet isimli bir öğrenci tarafından öldürülmesine ilişkin soruşturma tamamlandı. Savcılık, Hikmet hakkında “tasarlayarak, canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi.

Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde araştırma görevlisi olarak çalışan Ceren Damar Şenel, 3 Ocak 2019 günü “kopya tartışması” bahanesiyle 4. sınıf öğrencisi Hasan İsmail Hikmet’in silahlı ve bıçaklı saldırısı sonucu hayatını kaybetmişti. 

Şenel’in öldürülmesine ilişkin soruşturma tamamlandı.

Ankara Cumhuriyet Savcısı Mehmet Hanifi Yıldırım’ın hazırladığı iddianame Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunuldu.

Savcılık, Hikmet hakkında “tasarlayarak, canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi.

İddianamede, Hikmet’in 2014’te başladığı Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 2015’te Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne yatay geçiş yaptığı, danışmanı Ceren Damar Şenel’in kendisiyle yeterince ilgilenmediğini düşünerek husumet duymaya başladığı belirtildi.

İddianamede, Hikmet’in 2016’da “devlet teorisi” sınavında kopya çekerken Şenel tarafından yakalanarak hakkında işlem yapıldığı, bir hafta okuldan uzaklaştırma cezası verildiği, şüphelinin danışmanına yönelik husumetinin bu nedenle arttığı iddia edildi.

İddianamedeki detaylar

Olay günü 2 Ocak tarihinde medeni usul hukuk dersinin sınavında Hikmet’in “beş adet şeffaf tükenmezkalem içine medeni usul hukuk dersi notlarının yerleştirmiş olduğu halde” kopya çekmeye çalışırken yakalandığı, sınav gözetmenlerinden biri olan Şenel’in, öğrenci hakkında tutanak tuttuktan sonra salondan çıkardığı ifade edildi.

İddianamede, şüphelinin “kamu görevlisi olan maktuleye tabanca ile iki el ateş ederek ve bıçakla saldırarak yaralayıp yere düşürdükten sonra bile bıçakla saldırmaya devam ettiği” belirtildi.

İddianamede “iki adet ateşli silah yarası ve vücudunun kafa bölgesi de dâhil değişik bölgelerinde olmak üzere 17 adet kesici delici alet yarası oluşturacak şekilde canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürdüğü tüm dosya münderecatından anlaşılmaktadır” denildi.

Hikmet’in ifadesinde “Ceren Hoca’nın odasına öldürme kastıyla gitmemiştim, bana sinkaflı hakaret edince iki el ateş ettim, akabinde kendimi kaybettim…” şeklindeki beyanlarına ilişkin olarak da “Kendisine haklılık payı çıkarıp cezadan kurtulma amaçlı olduğu, bu beyanlarının inandırıcılığının bulunmadığı” denildi.

Anne ve baba hakkında takipsizlik

Hikmet’in babası hakkında “nitelikli şekilde kasten öldürmeye yardım ve yargı görevini yapanı etkileme”, annesi hakkında ise ‘yargı görevini yapanı etkileme’ suçundan takipsizlik kararı verildi.

Hasan İsmail Hikmet’in yargılanmasına önümüzdeki günlerde Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlanacak.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Maden ocağında iş cinayeti: 19 yaşındaki işçi traktörün devrilmesiyle yaşamını yitirdi
Sonraki Haber
Çavuşoğlu'ndan ABD'ye: Blöf değil, gerekirse İncirlik konusunda adım atarız