Ana SayfaDünyaCeylanpınar’a roket atıldı: Altı yaralı var, MSB ve DSG’den açıklama

Ceylanpınar’a roket atıldı: Altı yaralı var, MSB ve DSG’den açıklama

HABER MERKEZİ – Milli Savunma Bakanlığı, Urfa’nın Ceylanpınar ilçesine Suriye sınırlarından roket mermisi atıldığını duyurdu. Roket mermisinin bir eve isabet etmesi sonucu biri çocuk altı kişi yaralandı. Olaya dair açıklama yapan DSG sözcüsü, atılan roket mermisine ilişkin gözaltına alınanların olduğunu ve soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Urfa’nın Ceylanpınar ilçesinde, dün akşam saatlerinde bir evin çatısına roket mermisi isabet etti.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi.

Yaralanan biri çocuk altı kişi ambulanslarla Ceylanpınar Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, yaralılardan Yusuf Atan’ın durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yapılan açıklamada, “Suriye tarafından yapıldığı değerlendirilen roket atışlarına, sınır bölgesindeki ağır silahlarımızla meşru müdafaa kapsamında gerekli karşılık verilmiştir” denildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada ise saat 21.00’de Suriye tarafından atıldığı değerlendirilen iki roketten birinin Ceylanpınar ilçesi Turgut Özal Mahallesi’ndeki bir evin çatısına isabet ettiği belirtildi.

Açıklamada, “Olay yeri ve çevresi ile ilçe genelinde geniş güvenlik tedbirleri alınarak olaya ilişkin soruşturma başlatılmıştır” bilgisi de paylaşıldı.

DSG Sözcüsü: Gözaltına alındılar

Atılan roket mermisine ilişkin Demokratik Suriye Güçleri’nden (DSG) de bir açıklama geldi.

Mezopotamya Ajansı’nın aktardığına göre DSG Sözcüsü Kîno Gabriyêl tarafından yapılan yazılı açıklamada, Kuzey ve Doğu Suriye’nin Serekaniye ilçesinden (Ceylanpınar’ın karşısı) atılan roket mermisine ilişkin gözaltına alınanların olduğu bildirildi.

Söz konusu kişiler hakkında kapsamlı bir soruşturma başlatıldığı da ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“22 Temmuz akşamı Suriye sınırları içerisinde kimliği belirsiz kişiler tarafından Türkiye’deki Ceylanpınar ilçesine bir adet top mermisi atılmış, olayda bir grup sivil yaralanmıştır.
“Kimliği belirsiz kişiler tarafından şantaj amaçlı yapılan bu olayda, fitne çıkarılmak istenmiş ve bölgeye zarar verilmesi amaçlanmıştır.
“Demokratik Suriye Güçleri ve güvenlik güçleri tarafından bu olayın faillerini tespit etmek için soruşturma başlatılmıştır. Olayda yaralananlara acil şifalar diliyoruz.”

Ceylanpınar’da altı kişinin yaralanmasına neden olan roket atışı, ABD Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey’in Ankara’da, ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Orgeneral Kenneth McKenzie ise Haseke’de DSG Genel Komutanı Mazlum Kobani’yle bir araya geldiği günde yapıldı.


Rojava’da ABD-DSG görüşmesi: Neler konuşuldu?


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Prof. Dr. Füsun Üstel tahliye edildi
Sonraki Haber
Kadın Yaz Kampı'nı engellemeye çalışanlar hakkında suç duyurusu