Ana SayfaÇalışma YaşamıCizre Belediyesi’nden Newroz ve 8 Mart’ta işçilere ikramiye kararı

Cizre Belediyesi’nden Newroz ve 8 Mart’ta işçilere ikramiye kararı

HABER MERKEZİ – Cizre Belediyesi ile TÜM BEL-SEN arasında imzalanan Toplu İş Sözleşmesi sonrası 8 Mart ve Newroz günlerinde işçilere ikramiye verilmesi yönünde karar alındı.

Şırnak’ın HDP’li Cizre belediyesi ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN) arasında Toplu İş Sözleşmesi imzalandı.

Belediyenin Dengbêj Evi’nde gerçekleşen imza törenine, TÜM BEL-SEN Genel Sekreteri Yılmaz Yıldırımcı, Belediye eşbaşkanları Mehmet Zırığ ve Berivan Kutlu’nun yanı sıra çok sayıda üye katıldı.

İmza öncesi konuşan TÜM BEL-SEN Genel Sekreteri Yıldırımcı, kayyum döneminde belediyede yaşanan tahribata dikkat çekerek, birçok işçinin ihraç edildiğini hatırlattı.

Olanlara rağmen demokratik mücadelelerini sürdürmeye devam edeceklerini belirten Yıldırımcı, belediyenin ekonomik kriz ve içinde bulunduğu duruma rağmen işçilerin durumunu iyileştirmeye çalıştığını söyledi.

Sonrasında konuşan Eşbaşkan Berivan Kutlu ise kayyum döneminde birçok işçinin zorla sendikalarının değiştirildiğini belirterek, sözleşmeden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Eşbaşkan Mehmet Zırığ da, sözleşmeyle birlikte işçilerin haklarının güvence altına alındığına vurgu yaparak, 21 Mart Newroz gününde işçilere ikramiye verilmesi yönünde bir madde eklediklerini aktardı.

Newroz günü için alınan kararın ilk olduğunu söyleyen Zırığ, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde ise tüm belediye kadınlarının izinli sayılacağı ve ikramiye alacaklarını dile getirdi.


Mezopotamya Ajansı

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Stanley Kubrick’in daha önce bilinmeyen üç senaryosu bulundu
Sonraki Haber
Adnan Oktar hakkındaki iddianame tamamlandı