Ana SayfaGüncelÇorlu tren katliamının birinci yılı: “Acımız azalmıyor, çoğalıyor”

Çorlu tren katliamının birinci yılı: “Acımız azalmıyor, çoğalıyor”

HABER MERKEZİ – Bugün 25 kişinin yaşamını yitirdiği Çorlu’daki tren katliamının birinci yıl dönümü.Katliamda yaşamını yitirenler anıldı.

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesi yakınlarında, 8 Temmuz 2018’de Kapıkule-İstanbul seferini yapan yolcu treninin 5 vagonunun raylardan çıkıp devrilmesi sonucu 25 kişi yaşamını yitirdiği katliamın bugün yıl dönümü.

Aileler bugün saat 15.00’da katliamın yaşandığı Sarılar Köyü’nde bir anma programı gerçekleştirdi.

Yakınlarını kaybedenler ve yaralı olarak kurtulanlar, kazadan sonra yaralılara ilk müdahaleyi yapan Sarılar köyü sakinlerine, üstünde “Sizleri seviyoruz” yazan bir çelenkle teşekkür etti.

Medyascope’un haberine göre ardından trenin devrildiği yere doğru yürüyüşe başlayan aileler, facianın yaşandığı yerde suçluların cezalandırılması isteğini tekrarladı.

Öte yandan TMMOB ve Elektrik Mühendisleri Odası konuya ilişkin bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Açıklamada, son yıllarda sıkça rastlanan bu tür kazaların alelacele yapılarak hizmete açılan projelerde yaşanmasının sebebinin, “Bunların toplumun ihtiyaçları ve bilimin gereklilikleri yerine siyasal iktidarın ihtiyaçları ve sermayenin dayatmaları doğrultusunda yapılıyor” olduğu tespitine yer verildi.

Adalet arayışı sürüyor

Yakınlarını kaybeden ailelerin adalet arayışı bir yıldır sürüyor.

Bugün de kayıp yakınları sosyal medya üzerinden paylaşımlar yapıyor.

https://twitter.com/talhaalyagul/status/1148001358722871297

Ne olmuştu?

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesi yakınlarında, 8 Temmuz 2018’de Kapıkule-İstanbul seferini yapan yolcu treninin 5 vagonunun raylardan çıkıp devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 25 kişi yaşamını yitirmiş, yüzlerce kişi de yaralanmıştı.

370 kişi adına Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın “Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma” gerekçesiyle, siyasetçiler, bürokratlar ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nın (TCDD) üst yönetiminde yer alan kişiler hakkında başlattığı soruşturma başlatılmıştı.

Soruşturma kapsamında tren şefi Hüseyin Kahraman, makinistler Halil Altınkaya ve Suat Şahin ile siyasetçiler, bürokratlar ve TCDD’nin üst yönetiminde yer alan kişiler hakkında ‘kovuşturmaya yer olmadığına’ karar verilmişti.

Bilirkişi raporunda, “kazanın meydana gelmesinde asıl kusurlu” bulunan dört kişi hakkında ise iddianame hazırlanması kararlaştırılmıştı.

Dört TCDD çalışanının “Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma” suçlamasıyla yargılandığı davanın ilk duruşması 3 Temmuz’da görülmüştü.

Mahkeme heyetinin duruşma öncesinde yaşanan saldırılar ile alakalı “heyetimizin talimatı ile yapıldığı iddia ediliyor” diyerek dosyadan çekilme kararı vermesi üzerine dosya, değerlendirilmesi için Çorlu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
"Yaratıcı Tür": Bitmeyen yenilik arayışı – Demet Parlar
Sonraki Haber
Funda Alacaoğlu evinde ölü bulundu, vücudunda morluklar belirlendi