Ana SayfaEkolojiDalaman’da başladı, Göcek’e sıçradı: Orman yangınında 350 hektarlık alan zarar gördü

Dalaman’da başladı, Göcek’e sıçradı: Orman yangınında 350 hektarlık alan zarar gördü

HABER MERKEZİ – Muğla’nın Dalaman ilçesindeki 350 hektarlık ormanlık alanda etkili olan yangının, 18 saat sonra kontrol altına alındığı açıklandı. Göcek’e dek genişleyen yangın nedeniyle iki köy boşaltıldı, bazı evler zarar gördü. Öte yandan Milas’ta da bu sabah saatlerinde ormanlık alanda yangın çıktı. İHA yangının kontrol altına alındığını aktardı.

Muğla’nın Dalaman ilçesinde dün (10 Haziran) saat 15.10’da ormanlık alanda yangın çıktı.

Kötürüm Mevkii’ndeki kızılçam ağaçlarının olduğu ormanda çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü, Göcek’e de sıçradı.

Yangın söndürme çalışmalarına Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin yanı sıra İzmir, Denizli ve Antalya’dan da gelen ekipler de destek verdi.

Havadan ve karadan söndürmeye çalışılan yangın nedeniyle iki mahalle önlem amaçlı boşaltıldı.

Faaliyette olmayan bir butik otelin tahliye edildiği, söndürme çalışmalarına katılan bir arazözün yandığı, bazı iş makinelerinin zarar gördüğü belirtildi.

Yangın kontrol altına alındı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli bu sabah saatlerinde yaptığı açıklamada, yangının 18 saat sonra kontrol altına alındığını söyledi.

Pakdemirli, “İlk tespitlere göre zirai tarladan çıkan bir yangın ve tamamen kontrol altına alınmış durumda. Tedbir amaçlı boşaltılan mahallere vatandaşlarımızın geri dönüşleri başladı” dedi.

“Büyüklük itibarıyla çok büyük değil ama yerleşim yerlerini tehdit ettiği için ciddiye alındı ve tüm kurumlar ciddi bir çalışma yaptı. 350 hektarlık bir alandan bahsediliyor ki çalışmalar sonucu netleşecek. Türkiye’nin en büyük orman yangının 17 bin hektarlık olduğunu hatırlatmak isterim.”

Yangında ilk belirlemelere göre 350 hektarlık alan (490 futbol sahası) zarar gördü.

Milas’ta da yangın

Dalaman’ın ardından bu kez de Muğla’nın Milas ilçesinde yangın çıktı.

DHA’nın haberine göre Kıyıkışlacık Mahallesi’nde kızılçam ağaçlarının bulunduğu ormanlık alanda, saat 09.00 sıralarında, henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.

Yerleşim alanlarını tehdit eden yangın için söndürme çalışmaları havadan ve karadan yapıldığı belirtildi.

İHA’nın aktardığına göre yangın kontrol altına alındı ve soğutma çalışması başlatıldı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İzmir'de yıldırım düştü: Biri çocuk iki kişi yaşamını yitirdi
Sonraki Haber
Beş aylık cari açık 3.14 milyar dolar