Ana SayfaEğitimDokuz Eylül Üniversitesi’nde beş akademisyen görevden alındı

Dokuz Eylül Üniversitesi’nde beş akademisyen görevden alındı

HABER MERKEZİ – Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde görevli beş akademisyen görevden alındı. Karara tepki gösteren İzmir Tiyatroları Derneği, “Bu durum üniversitelerin demokratik olmadığının göstergesi” dedi.

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü’nün “deprem riski” taşıdığı gerekçesiyle Narlıdere’deki yerleşkesinin Tınaztepe’ye taşınmak istemesine dönük itirazlarla gündemde olan Güzel Sanatlar Fakültesi’nde görevli beş akademisyen görevden alındı.

Herhangi bir gerekçe gösterilmeden görevden alınan akademisyenler arasında tartışmalı duruma tepki gösteren Tiyatro Bölüm Başkanı Prof. Dr. Semih Çelenk de var.

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığı tarafından görevden alınan diğer akademisyenlerin isimleri ise şöyle: Resim Bölümü Başkanı Gülay Sağlam, Müzik Teknolojileri Ana Sanat Dalı Başkanı Cihan Işıkhan, Film Tasarımı ve Yazarlık Anasanat Dalı Başkanı Dilek Tunalı, Sahne Sanatları Dramatik Yazarlık Anasanat Dalı Başkanı Aslıhan Ünlü.

bianet’e konuşan Semih Çelenk, “yetki aşımı”nın ve “görevi kötüye kullanma”nın söz konusu olduğunu belirterek, karara karşı hukuki süreci başlatacağını söyledi.

Fakültede 30 yıldır görev yapan ve bir dönem fakültenin dekanlığını da yapmış olan Çelenk, karar için “Şık bir hareket değil; görevine son verilenlere belki bir teşekkür edilebilirdi” dedi.

İzmir Tiyatroları Derneği’nden tepki

Beş akademisyenin görevden alınmasına ilişkin İzmir Tiyatroları Derneği Yönetim Kurulu da yaptığı yazılı açıklamayla tepki gösterdi.

Mezopotamya Ajansı’nın aktardığı açıklamada, “Fakültenin taşınması yönünde tartışmalar sürerken ve öğrenciler, akademisyenler ve konuya duyarlı kültür-sanat camiası protestolarını sürdürürken alınan bu karar, üniversitelerin demokratik olmadıklarının, emir komuta zinciriyle yönetildiklerinin de tipik bir göstergesidir” denildi.

Akademisyenlerin ‘görülen lüzum üzerine’ görevlerinden alındığı aktarılan açıklamada, bu karar için “fakültenin taşınmasına yönelik karşı çıkışta bir sindirme, korkutma, gözdağı olarak niteliyoruz” denildi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
"Bohemian Rhapsody": YouTube’da 1 milyardan fazla izlenen en eski şarkı
Sonraki Haber
Marvel'in perdedeki ilk kuir karakterini Tessa Thompson canlandıracak