Ana SayfaDünyaDSG, BM’nin çocuklara ilişkin eylem planını Cenevre’de imzaladı

DSG, BM’nin çocuklara ilişkin eylem planını Cenevre’de imzaladı

HABER MERKEZİ – Demokratik Suriye Güçleri, Birleşmiş Milletler’in çocukların silah altına alınmasını yasaklayan ve çatışmalardan korunmasını öngören eylem planını imzaladı.

Birleşmiş Milletler’in (BM) çocukların silah altına alınmasını yasaklayan ve çatışmalardan korunmasını öngören eylem planı Demokratik Suriye Güçleri (DSG) tarafından imzalandı.

DSG adına Mazlum Abdi’nin katıldığı imza törenine, BM adına ise Çocuklar ve Silahlı Çatışma Özel Temsilcisi Virginia Gamba katıldı.

İmza töreni, BM’nin Cenevre’deki Palais des Nations’da düzenlendi.

Birleşmiş Milletler özel temsilcisi Gamba adına yapılan açıklamada, DSG’nin anlaşmayı imzalayarak çocukların silah altına alınmasını engelleme ve hiçbir şekilde çatışmalarda yer almamalarına ilişkin taahhüt verdiği vurgulandı.

Açıklamada, imzalanan aksiyon planıyla birlikte eğer saflarda varsa 18 yaşın altındaki bireylerin ayrılmasını taahhüt ettiğine dikkat çekildi.

“Bugün, Suriye’de çocukların korunmasına ilişkin önemli bir gündür ve DSG’nin kendi çatısı altında hiçbir çocuğun silah altına alınmaması ve herhangi bir operasyonel birlikte görev almayacaklarına dair anlamlı bir taahhüt verdiği bir sürecin de başlangıcıdır.”

Açıklamada, söz konusu eylem planının BM ile DSG arasında yapılan sıkı görüşmelerden sonra imzalandığı da belirtildi.

BM özel temsilcisi Gamba, tüm güçlere çağrı yaparak çocukların silah altına alınmaması için gerekli adımların atılmasını istedi.