Ana SayfaGüncelErbil’de saldırı: Türkiye’nin başkonsolosluk görevlisi yaşamını yitirdi

Erbil’de saldırı: Türkiye’nin başkonsolosluk görevlisi yaşamını yitirdi

HABER MERKEZİ – Erbil’de aralarında Türkiye’nin Başkonsolosluk çalışanlarının da bulunduğu bir restorana saldırı düzenlendi. Silahlı saldırı sonucu Osman Köse isimli diplomat ile iki Irak vatandaşı yaşamını yitirdi.

Irak Kürdistan Bölgesi’nde Türkiye’nin Erbil Başkonsolosluk çalışanlarının da bulunduğu bir restorana saldırı düzenlendi.

Dün (17 Temmuz) düzenlenen silahlı saldırı, Erbil kentindeki Divan Oteli’nin karşısında bulunan Empire Business Towers’taki Huqqabaz restoranda gerçekleşti.

Üç kişi yaşamını yitirdi

Dışişleri Bakanlığı, düzenlenen silahlı saldırı sonucu bir Türk diplomatın yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Yaşamını yitiren konsolosluk çalışanının isminin Osman Köse olduğu açıklandı.

Yetkililer saldırıda iki Irak vatandaşının da yaşamını yitirdiğini bildirdi.

Ankara: Saldırıyı üç kişi düzenledi

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Twitter üzerinde yaptığı açıklamada saldırıyı kınadığını belirtti.

“Erbil’de konsolosluk çalışanlarımıza yönelik düzenlenen menfur saldırıyı kınıyorum. Saldırıda şehit olan çalışanımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Saldırının faillerinin süratle bulunmaları için Irak makamları ve yerel yetkililer nezdinde girişimlerimiz sürmektedir.”

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da Erbil’deki saldırı ile ilgili yaptığı açıklamada “Faillerin bulunması için çalışma başlatıldı, bu hain saldırıyı yapanlara gereken cevap verilecektir” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise saldırının üç kişi tarafından düzenlendiğini, saldırganların yakalanması için hem Bağdat hem Erbil’le temasta olduklarını söyledi.

Dışişleri Bakanlığı’na göre yurt dışı görevi sırasında öldürülen son Türk diplomat, 1994’te yaşamını yitiren Atina Büyükelçiliği Müsteşarı Ömer Haluk Sipahioğlu’ydu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Pentagon, Türkiye’nin F-35 programına katılımını askıya aldı
Sonraki Haber
Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya görevden alındı