Ana SayfaToplumsal CinsiyetEylem Gülçin Kanık cinayeti davası: Dört sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis istemi

Eylem Gülçin Kanık cinayeti davası: Dört sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis istemi

HABER MERKEZİ – Didim’de öldürülüp yakılarak makilik bir alana bırakılan Eylem Gülçin Kanık cinayetiyle ilgili açılan davada yargılanan dört sanığa ağırlaştırılmış müebbet, iki sanığa ise 23 yıldan 40 yıla kadar hapis cezası istendi.

Aydın’ın Didim ilçesinde Manastır koyu mevkisinde, 10 Ekim 2017’de makilik alanda vücudunun büyük bölümü yanmış bir kadın cenazesi bulunmuştu.

Kimlik tespiti için İzmir Adli Tıp Kurumu’nun morguna gönderilen cenazenin Eylem Gülçin Kanık’a ait olduğu ortaya çıkmış ve başlatılan soruşturma kapsamında iki erkek tutuklanmıştı.

Söke 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmaya ikisi tutuklu, ikisi başka suçlardan tutuklu, ikisi ise tutuksuz olmak üzere altı sanık ile avukatları katıldı.

Duruşmada, savcı tarafından hazırlanarak mahkemeye sunulan mütalaada, sanıkların üzerine atılı suçları işlediği hususunda mahkumiyetlerine yeterli somut, kesin ve inandırıcı delilin bulunduğu belirtildi.

Dört sanığa müebbet hapis talebi

Mahkeme tutuklu sanık E.D. ve başka suçtan tutuklu sanık M.K.’nin ‘tasarlayarak adam öldürme’, ‘resmi evrakta sahtecilik’, ‘konut dokunulmazlığının ihlali’, ‘bina içinde muhafaza altına alınmış eşya hakkında hırsızlık’ ve ‘göçmen kaçakçılığı’ suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 9’ar 24’er yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

Diğer tutuklu sanık S.Ç.’nin de aynı suçlardan ağırlaştırılmış müebbet ve 7 yıldan 16 yıla kadar hapis, tutuksuz sanık A.K.’nin ‘tasarlayarak adam öldürmeye azmettirme’ ve ‘göçmen kaçakçılığı’ suçlarından ağırlaştırılmış müebbet, başka bir suçtan tutuklu sanık G.K. ve tutuksuz sanık Y.K.’nin da aynı suçlardan toplamda 23’er yıldan 40’er yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Sanık ve taraf avukatlarının savunma için ek süre talep etmelerinin ardından mahkeme heyeti duruşmayı erteledi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Zonguldak’ta maden ocağında göçük: Bir işçi yaşamını yitirdi
Sonraki Haber
Savcılıktan itiraz: “Pucca”nın cezası bozulsun, beraatine karar verilsin