Ana SayfaGüncelGazeteci Kibriye Evren’in tutukluluğuna devam kararı

Gazeteci Kibriye Evren’in tutukluluğuna devam kararı

HABER MERKEZİ – Tutuklu gazeteci Kibriye Evren, yargılandığı davanın duruşmasında yaptığı savunmada “tahliye değil, beratımı istiyorum” dedi. Evren’in tutukluluğunun devamına karar veren mahkeme, duruşmayı Eylül ayına erteledi.

Diyarbakır’da 9 Ekim 2018 tarihinde aralarında gazeteci ve siyasetçilerin bulunduğu 142 kişinin gözaltına alındığı operasyon kapsamında tutuklanan gazeteci Kibriye Evren’in yargılandığı davanın duruşması Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Diyarbakır E Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan gazeteci Evren hakkında “örgüt üyesi olmak” ve “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla 20 yıla kadar hapis isteniyor.

Evren ve avukatının hazır bulunduğu duruşmayı, Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu, TGS Diyarbakır Temsilcisi Mahmut Oral ve çok sayıda kişi takip etti.

Duruşmada, iddia makamının önceki duruşmada verdiği mütalaaya ilişkin savunma yapan gazeteci Evren, 10 aydır tutuklu bulunduğunu hatırlatarak “Kadının olduğu her yer benim gazetecilik alanımdır. Yaptığım her şey gazetecilik faaliyetidir. Bilinen ve tanınan bir gazeteciyim. Sivil toplum kuruluşları, kadın kurumları, siyasi partiler benim haber kaynağımdır” dedi.

Gizli tanık ifadesi ile tutuklu olduğunu belirten Evren, “İşimi yapamıyorum, bunun için de ayrıca mağdurum. Tahliyemi değil beratımı istiyorum” diye konuştu.

Savcı, Evren’in cezalandırılması yönündeki mütalaasını tekrar ederek Evren’in tutukluluk halinin devamını talep etti.

Avukatların savunmalarının ardından mahkeme heyeti, Evren’in tutukluluğunun devamına hükmederek davayı 24 Eylül’e erteledi.




Önceki Haber
Van'da mültecileri taşıyan minibüs devrildi: 16 kişi hayatını kaybetti
Sonraki Haber
Cumhuriyet Davası: Yargıtay Başsavcılığı beş gazeteciye beraat istedi