Ana SayfaGüncelGazeteci Necla Demir’e bu kez de ‘isimsiz ihbar’la soruşturma

Gazeteci Necla Demir’e bu kez de ‘isimsiz ihbar’la soruşturma

HABER MERKEZİ – Gazetemizin eski imtiyaz sahibi gazeteci Necla Demir hakkında, CİMER’e yapılan isimsiz bir ihbar üzerinden Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturma başlatıldı. Soruşturmaya konu edilen haberlerden biri de Demir hakkında daha önce “zincirleme şekilde örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla başlatılan soruşturmanın haberi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu tarafından Gazete Karınca eski imtiyaz sahibi Necla Demir hakkında “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

Soruşturmaya konu edilen ise Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) yapılan isimsiz bir ihbar.

İhbarda gazetemizde yapılan bazı haberlerde AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret edildiği ileri sürülüyor.

Demir hakkında başlatılan soruşturma kapsamında 18 Mart günü İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından gazetemizin internet sitesinde yer alan haberler incelenerek, bir rapor oluşturulmuş.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı ile hazırlanan raporda, “Wikileaks belgelerinden: Erdoğan ülkeyi sivil çatışmaya sürüklüyor”, “AKP-CHP arasında fotoğraflı ‘Gülen’ tartışması”, “RedHack üyeleri konuştu: Neden Albayrak’ı hacklediler?”, “Feminist Gece Yürüyüşü: Binlerce kadın savaşa karşı ‘barış’, şiddete karşı ‘isyan’ dedi” haberlerimiz suçlama konusu yapılıyor.

Gazeteci Demir hakkında “zincirleme şekilde örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla başlatılan önceki soruşturmanın haberi de soruşturma konusu oldu.

Savcılık ‘adli kontrol’ istedi, mahkeme reddetti

Soruşturma kapsamında Demir, dün Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına giderek ifade verdi.

Savcılık ifadesini aldığı Demir’i “adli kontrol” ve yurt dışı yasağı talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk etti.

Hakimlik ise Demir’in aldığı ifadesi ardından savcılığın taleplerini “Anılan paylaşımlar incelendiğinde başka kaynaklarca yapılan haberler olduğu, şüphelinin sadece bahsi geçen haberleri hiçbir özel görüş katmadan paylaştığı, şüphelinin suç işleme kastının bulunmadığı ve haber verme saiki ile hareket ettiği” değerlendirmesi yaparak reddetti.


Gazeteci Necla Demir’in duruşması Ekim ayına ertelendi


Afrin haberleri de suçlama konusu yapılmıştı

Gazetemizin eski imtiyaz sahibi gazeteci Necla Demir hakkında “zincirleme şekilde örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla Ocak 2019’da dava açılmıştı.

Demir hakkında yöneltilen suçlamaların büyük çoğunluğu, 20 Ocak 2018’de başlayan Afrin’e dönük operasyona ilişkin gazetemizde yer alan haber ve röportajlara dayanıyor.

Bu kapsamda gazetemizin internet sitesinde yer alan 2018 tarihli kimi haberler iddianamede suçlama konusu yapılıyor.

Afrin ile ilgili haberlerin yanı sıra yine KCK’nin Şengal’den çekilme kararı alması ve Irak Kürdistan Bölgesi’ne yönelik hava saldırılarına dair servis edilen haberler de iddianamede yer buluyor.

13 yıla kadar hapsi istenen Demir’in İstanbul 33. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yargılandığı davanın bir sonraki duruşması 11 Ekim’de yapılacak.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Avrupa Komisyonu'nun ilk kadın başkanı: Von der Leyen
Sonraki Haber
Diyarbakır'da Gezici Çocuk Tiyatrosu Günleri başlıyor