Ana SayfaGüncelHDP: Mültecilere yönelik cadı avına son verilmeli

HDP: Mültecilere yönelik cadı avına son verilmeli

HABER MERKEZİ – HDP Göçmen ve Mülteci Komisyonu Sözcüsü Gülsüm Ağaoğlu, yaptığı yazılı açıklamayla İstanbul Valiliği’nin 20 Ağustos’a kadar Suriyeli mültecilerin kayıtlarının bulunduğu illere gönderileceğine ilişkin açıklamasına tepki gösterdi. Ağaoğlu, “AKP-MHP iktidarına, özellikle son günlerde ağırlaşarak sürdürdüğü düşmanlaştırıcı politikalarını terk etmeye davet ediyoruz” dedi.

İstanbul Valiliği, dün yaptığı yazılı açıklamada, 20 Ağustos’a kadar Suriyeli mültecileri kayıtlarının bulunduğu illere göndereceğini açıklamıştı.

Kayıtları bulunmayan Suriyelilerin sınır dışı edilmesine devam edildiğinin de belirtildiği açıklamada, belirtilen sürede geri dönmediği tespit edilenlerin İçişleri Bakanlığı’nın talimatı doğrultusunda kayıtlarının bulunduğu illere gönderileceği kaydedilmişti.

Valiliğin bu duyurusuyla eş zamanlı olarak Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise Avrupa Birliği’yle (AB) geri kabul anlaşmasının askıya alındığını duyurmuştu.

HDP: Cadı avına son verilmeli

İstanbul Valiliği’nin söz konusu kararına Halkların Demokratik Partisi’nden (HDP) tepki geldi.

Partinin Göçmen ve Mülteci Komisyonu Sözcüsü Gülsüm Ağaoğlu imzasıyla yapılan açıklama “Mültecilere yönelik cadı avına son verilmelidir” başlığını taşıyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun mültecilere yönelik açıklamalarının hatırlatıldığı açıklamada, “Kayıtlı oldukları illerde iş bulamayıp, kaçak yollarla İstanbul’a gelen ve daha önce yapılmayan denetimlerle yetkili makamların da bu hale göz yumduğu mültecileri, sıfır noktasına dönme tehdidi, geri gönderildikleri takdirde ölüm tehlikesi beklemektedir” deniliyor.

Açıklamanın son bölümünde ise şu ifadelere yer veriliyor:

“AKP-MHP iktidarının 2011 yılında Suriye’de başlayan iç savaşın yayılmasında büyük pay sahibi olduğunu, izlenen yayılmacı politikaların mülteciliği yaratan koşulların başında geldiğini, AKP-MHP bu konudaki siyasi sorumluluğu olduğunu hatırlatırız.
“Bu nedenle, AKP-MHP iktidarına, özellikle son günlerde ağırlaşarak sürdürdüğü düşmanlaştırıcı politikalarını terk etmeye davet ediyoruz. HDP olarak bu konunun en yakından takipçisi olacak, mültecilere yönelik cadı avına karşı mücadelemizi yükselteceğiz.”

HDP’nin açıklamasının tamamına BURADAN ulaşabilirsiniz.


Türkiye AB’yle geri kabul anlaşmasını ‘askıya aldı’, İstanbul’daki Suriyeliler ‘gönderiliyor’


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Son üç ayda 213 haberci yargılandı, 10 gazeteci saldırıya uğradı
Sonraki Haber
Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı