Ana SayfaGüncelHDP’den ‘Demokratik Anayasa’ ekibi

HDP’den ‘Demokratik Anayasa’ ekibi

HABER MERKEZİ – HDP, Türkiye’nin demokratikleşmesinin “ilk adımı” olarak değerlendirdiği “Demokratik Anayasa” çalışmaları için Meclis Başkanvekili Mithat Sancar başkanlığında bir ekip kurdu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Parlamento Grubu, seçim sonuçlarını değerlendirmek ve yeni dönem çalışmalarını planlamak üzere dün parti genel merkezinde toplandı.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli başkanlığında yapılan toplantıda, siyasal gelişmeler ile HDP’nin “üçüncü yol” stratejisi gibi gündem başlıkları tartışıldı.

HDP, üçüncü yolun inşası temelinde “Demokrasi İttifakı ve Demokratik Anayasa buluşması” için çalışmalarına başlama kararını geçtiğimiz MYK toplantısında almıştı.

Mezopotamya Ajansı’ndan Diren Yurtsever’in haberine göre HDP, ‘Demokrasi İttifakı’ kapsamında Türkiye’de demokrasi cephesinin genişletilmesi ve toplumsal muhalefetin güçlendirilmesi konusunu toplantıda masaya yatırdı, muhalif güçlerle ortaklaşmak için çalışmalar yapma kararı aldı.

‘Demokratik Anayasa’ için ekip kuruldu

“Demokratik Anayasa” çalışmaları da toplantının diğer bir başlığıydı.

HDP’nin, Türkiye’nin demokratikleşmesinin “ilk adımı” olarak değerlendirdiği “Demokratik Anayasa”nın oluşturulması için toplumun dahil olduğu bir tartışmayla örgütlenmesine vurgu yapıldı.

Toplantıda, “Demokratik Anayasa” talebi olan bütün kesimlerle ortaklaşmak yönünde karar alınırken, bu kapsamda HDP Meclis Başkanvekili Mithat Sancar başkanlığında bir ekip kuruldu.

Sancar başkanlığında kurulan ekibin önümüzdeki günlerde ilgili taraflarla görüşmeler gerçekleştirmesi bekleniyor.


Temelli’den ‘yeni bir anayasa’ çağrısı


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Akşener: Trump-Erdoğan görüşmesi esir alındığımızı ortaya koydu
Sonraki Haber
Bahçeli, “Bugün susma vakti değildir” diyen Davutoğlu'nu hedef aldı