Ana SayfaÇalışma YaşamıHiltonSA işçileri zam talebiyle greve çıktı

HiltonSA işçileri zam talebiyle greve çıktı

HABER MERKEZİ – Asgari ücretin altında çalışmak istemediklerini açıklayarak greve giden HiltonSA işçileri, haklarını alana kadar grevin sürecini söyledi.

Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (HAK-İŞ) bağlı Otel Lokanta ve Eğlence Yerleri İşçileri Sendikası (OLEYİS) ile Adana HiltonSA Oteli arasında sürdürülen Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinin tıkanması sonucu grev kararı alındı.

2014 öncesinde ve sonrasında işe girenlerin farklı ücretler aldığı, yüzde 70’e yakın işçinin asgari ücrete yakın bir ücretle çalıştırıldığı Hilton-SA’da sendika aidatı kesilmiş ve işçilerin ücretleri bin 900 liraya düşürülmüştü.

Ücret artışı ve sosyal haklarda iyileştirme isteyen sendika ile işveren arasında Ocak 2019’da başlayan görüşmeler sonuçsuz kalınca arabuluculuk sürecinin ardından işçiler grev kararı almıştı.

İşçiler 60 günlük sürecin dolmasının ardından greve gitti.

Otel önünde basın açıklaması yapan OLEYİS Genel Başkanı Vedat Böke, emeklerinin karşılığını almak istediklerini vurgulayarak, tüm girişimlere rağmen işverenin ücret, ikramiye ve sosyal yardım konularında işçilerin talepleri karşılanana kadar greve devam edeceklerinî söyledi.

İşçiler de talep ettikleri haklarını alana kadar grevi sürdüreceklerini belirtti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Rusya'ya vizesiz seyahat edebilecek Türkiye vatandaşlarının kapsamı genişletildi
Sonraki Haber
İşten çıkarılan bir kişi yaşamına son verdi