Ana SayfaGüncelİş kazası değil cinayet: Karakuş’un ölümü 11 yıl sonra gelen tanıklıkla aydınlandı

İş kazası değil cinayet: Karakuş’un ölümü 11 yıl sonra gelen tanıklıkla aydınlandı

HABER MERKEZİ – Yıllarca kaza süsü verilen Karakuş’un ölümünü, 11 yıl sonra gelen tanıklık aydınlattı. Tanığın anlatımına göre 18 yaşındaki Güven Karakuş, iddia edildiği gibi iş kazası sonucu değil boğazına tornavida saplanarak öldürüldü. Konuyu uzun yıllardır takip eden gazeteci Zeynep Kuray’ın Fırat Haber Ajansı’ndaki haberini aktarıyoruz.


Haber: Zeynep Kuray


İstanbul Ayazağa’da Mehmet Rıfat Evyap Endüstri Meslek Lisesi’nde pencere tamir işlemi yaparken boğazı kesilerek yaşamını yitiren 18 yaşındaki Güven Karakuş’un ölümüne ilişkin 11 yıl sonra gelen tanıklık cinayete işaret etti.

8’inci İş Mahkemesi’ne ifade veren tanık M.E., Karakuş’un iddia edildiği gibi iş kazası sonucu değil, patronu Mehmet Eker tarafından boğazına tornavida saplanarak öldürüldüğünü beyan etti.

Güven Karakuş

18 yaşındaki lise son sınıf öğrencisi Güven Karakuş, okul harçlığını çıkartmak için Platin Yapı isimli şirkette işçi olarak çalışıyordu.

06.09.2018 tarihinde patronu Mehmet Eker’in çağrısıyla Ayazağa Mehmet Rıfat Evyap Endüstri Meslek Lisesi’nde işe giden Karakuş’un pencere değiştirirken boğazı kesilmiş, Ayazağa Özel Derman Tıp Merkezi’nden sevk edildiği Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hayatını kaybetmişti.

Güven Karakuş’un hastane raporlarında delici alet ile şah damarının kesildiğinin tespit edilmesine ve hazırlanan bilirkişi raporunda olay sonrası delillerin karartıldığının belirtilmesine rağmen, önce Şişli 12. Asliye Ceza Mahkemesi’ne, ardından 35. Asliye Ceza Mahkemesi’ne taşınan dava iş kazası olarak görüldü.

Davada, “Taksirle ölüme neden olma” suçundan tek sanık olarak yargılanan Mehmet Eker verdiği ifadesinde, Karakuş’un okul içerisinde camı merdivenlerden yukarıya çıkardığı sırada düştüğünü ve kırılan camın boynundan yaralanmasına neden olduğunu iddia edip, üzerine atılı suçlamayı kabul etmemişti.

Sorgulanan Ayazağa Evyap Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Hüseyin Pişkin ve diğer okul çalışanları da sanık Eker’in iş kazası beyanını desteklemişti.

Oysa bilirkişi tarafından hazırlanan raporda her ne kadar ölümün iş kazası sonucu meydana geldiği belirtilse de, okul müdürü Pişkin’in idaresindeki binada delillerin neden karartıldığı ve polis gelmeden neden kaza mahallinin temizlendiği sorusuna cevap bulunamamıştı.

Öte yandan Güven Karakuş’un cenazesinin incelenmek üzere kaldırıldığı Adli Tıp Kurumu (ATK) Morg İhtisas Dairesi tarafından hazırlanan otopsi raporunda, trafik kazası sonucu geldiği bildirilen Karakuş’un boyun arterindeki kesik dışında, karın bölgesinde de çok sayıda damarın yırtılmış olduğu tespiti dikkat çekmişti.

Bir canın bedeli 12 bin TL

Güven Karakuş’un annesi Aysel Karakuş’un oğlunun öldürüldüğüne dair tüm ısrarlarına rağmen 35. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Mehmet Eker önce “taksirle ölüme neden olma” suçundan 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Yargıtay 12. Ceza Dairesi’nin verdiği bozma kararına direnen mahkeme 3 yıl 4 ay cezada indirim yaparak 1 yıl 8 ay hapis cezasını 12 bin TL para cezasına çevirerek dosyayı kapattı.

Tanık: Çocuğun boynuna tornavida saplayıp odaya kilitlediler

Güven Karakuş’un ölümüne ilişkin 35. Asliye Ceza Mahkemesi’ne paralel olarak görülen İstanbul 8. İş Mahkemesi’nde ortaya çıkan tanıklık ise yıllarca ortaya atılan iş kazası iddiasını çürüterek cinayete işaret etti.

21.05.2019 tarihinde mahkemede tanık olarak dinlenen M.E., Karakuş’un bizzat patronu Mehmet Eken tarafından öldürüldüğünü beyan etti.

Olayın meydana geldiği dönemde Ayazağa Evyap Endüstri Meslek Lisesi’nde aile birliği üyesi olduğunu belirten M.E., yaşananları şöyle anlattı:

“O gün okulda tadilat vardı, bizleri de çağırmışlardı. Ben okula gittim, Hüseyin Pişkin ile görüştüm. Yukarıda pimapen değiştiriyorlar dedi. Kim yapıyor pimapenleri diye sordum, Mehmet Eken yapıyor dedi. Ben de onu tanıyorum, bir selam vereyim dedim.
“Yukarıya çıktım, tam biz Hüseyin Pişkin ile beraber merdivenleri çıkarken bağırış çağırış duyduk.
“Mehmet Eken kelebek camlardaki fitilleri düzeltiyordu, elinde tornavida vardı ve tornavidayı yanında bulunan çocuğun boyun ve omzunun arasına sapladı. Sonra çocuğu bir odaya kilitlediler. Ben çocuğu odadan çıkarttım, çocuk kaçtı, boynundan kanlar akıyordu.
“Sonra Murat Turgutlu bana saldırdı. Bunun ardından ben Derman Sağlık’ta çocuğu gördüm. Çocuğu ambulans çağırarak başka hastaneye doktorlar gönderdi.
“Çocuğun Derman Sağlık’taki kıyafetlerini Murat Turgutlu aldı, Hüseyin Pişkin ve Alaattin Turgut tüm kameraları söktü. Ben bu olayı anlatmayayım diye ev ve araba teklif ettiler. Ben cezaevindeyken evimi kurşunlandılar. Veysel Bodur isimli bir arkadaşım vardı, o da o gün bugündür kayıp.”

“Oğlumun Kürt kimliğine hakaret ederek tornavidayı saplamış”

Oğlunun cinayetine kaza süsü verildiğinde ısrarcı olan Aysel Karakuş’un 11 yıldır Cumhurbaşkanlığı’ndan İçişleri Bakanlığı’na kadar sesini duyurmak için çalmadığı kapı kalmadı.

Konuştuğumuz anne Karakuş, mahkemede verilen tanık ifadesiyle yıllardır savunduğu cinayet gerçeğinin açığa çıktığını söyledi.

Oğlunun öldürüldüğünü ispat etmek için yıllarca adeta bir savcı gibi araştırma yapan ve kendi çabasıyla delilleri toplayan anne Karakuş, “Oğlum malzeme taşıma tartışması nedeniyle canından oldu. Onun boğazına tornavida saplayan ve adli para cezasıyla adeta ödüllendirilen Mehmet Eker, oğlumun Kürt kimliğine hakaret ederek tornavidayı saplamış. Tanık bunu açıkça ifade etmesine rağmen zabıtlara girmemiş, konuştuğum tanık bunu bana açıkça söyledi” dedi.

“Katillerin peşini bırakmayacağım!”

Oğlunun katillerinin peşini bırakmayacağını vurgulayan Karakuş şöyle konuştu:

“Ortaya çıkan tanıklık sonrası katil Mehmet Eker başta olmak üzere, cinayetin delillerini karartmasına rağmen hakkında kovuşturmaya yer olmadığı kararıyla aklanan okul müdürü Hüseyin Pişkin, Eker’le beraber çalışan damadı Murat Turgutlu ve Alaattin Tiryaki’nin en ağır cezaya çarptırılmasını istiyorum.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
HDP ve CHP'li vekiller polis şiddetini anlattı, kaymakamlığı yalanladı
Sonraki Haber
LGS sonuçları açıklandı