Ana SayfaCezaevleriIŞİD’lilerle aynı yerde görüşe çıkmak istemeyen siyasi tutuklular darp edildi

IŞİD’lilerle aynı yerde görüşe çıkmak istemeyen siyasi tutuklular darp edildi

HABER MERKEZİ – Adana Kürkçüler Cezaevi’nde bulunan Ali Okutan isimli siyasi tutuklu, IŞİD’lilerle aynı salonda açık görüşe çıkmayı reddettikleri için koğuşlarına baskın düzenleyen gardiyanlarca darp edildiklerini söyledi.

Adana Kürkçüler F Tipi Kapalı Cezaevi’nde kalan siyasi tutuklular, 1 Temmuz günü aileleri ile yaptıkları açık görüş sırasında IŞİD’li tutukluların da görüş için bulundukları bölüme getirilmesine kendilerinin ve ailelerinin can güvenlikleri dolayısıyla karşı çıktı.

Bunun üzerine görüşün sonlandırılmasıyla aileler yakınları ile sadece 5 dakika görüşebilmiş oldu.

Kürkçüler Cezaevi’ndeki siyasi tutuklulardan Ali Okutan’ın ağabeyi Düzgün Okutan, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlarda olan biteni şöyle anlattı:

“Adana Kürkçüler Cezaevi’nde yatmakta olan kardeşimin görüşüne gittim. Sadece beş dakika görüşebildik tutsakları DAİŞ’lilerle (IŞİD) birlikte aynı görüş odasında beraber çıkardılar. Hakaret edip tehdit ettiler. Daha sonra müdürle görüşmek istedik reddettiler. Kapıdan çıkarken tutsakların slogan sesleri dışarı çıkana kadar yankılandı.”

Bunun ardından ise bugün ailesini telefonla arayan Ali Okutan, 1 Temmuz’daki görüşmenin ardından gardiyanların saldırısına maruz kaldıklarını aktardı.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre Okutan, ulaştığı ailesine “Gardiyanlar ‘arama’ adı altında koğuşları basıp, bizi darp ediyor. 1 Temmuz’daki görüş sırasında DAİŞ’liler bizi tehdit etti. Gardiyanlar bizi koğuşa götürene kadar darp etti. Bizim ve ailemizin can güvenliği yok. Bu uygulamadan vazgeçilmeden görüşe çıkmayacağız” dedi.

Ağabeyi Düzgün Okutan da yakınlarının IŞİD’liler ile aynı salonda görüşe çıkarılmasının provokasyon olduğunu ifade etti.

“Bugün telefon görüşünde koğuşa götürülmeleri sırasında ve koğuşta saldırıya maruz kaldıklarını belirtti. Görüş gününden telefon görüş gününe kadar 3 kez saldırıya maruz kalmışlar. Hayatlarından endişeliyiz. İnsan Hakları Derneği ve yetkililer bu duruma müdahale etsin.”



Önceki Haber
Temelli'den Erdoğan'a 'Kürt sorunu' yanıtı
Sonraki Haber
Reyhanlı'daki patlamanın ardından gözaltılar var