Ana SayfaToplumsal CinsiyetJandarma, Kadın Yaz Kampı’nı yasakladı

Jandarma, Kadın Yaz Kampı’nı yasakladı

HABER MERKEZİ – Kadın Savunma Ağı’nın bu yıl üçüncüsünü Dikili’de gerçekleştirmeyi planladığı kamp, jandarma tarafından hiçbir gerekçe gösterilmeden yasaklandı. Konuyla ilgili kaymakamlığa giden kadınlar, görüşme talepleri kabul edilene kadar binadan çıkmayacaklarını söyledi.

Kadın Savunma Ağı’nın bu yıl üçüncüsünü düzenlemek istediği Kadın Yaz Kampı’nın, Dikili Jandarma Komutanlığı tarafından yasaklandığı açıklandı.

Kendilerine yasağa dair hiçbir gerekçe gösterilmediğini belirten kadınlar, yazılı bir açıklama yaptı.

Başvurularına rağmen kendilerine bir açıklama yapılmadığını belirten kadınlar, şu ifadeleri kullandı:

“Yasaklamaya ilişkin günlerdir milletvekillerinin, Dikili Belediyesi’nin ve yurttaşların yaptığı yazılı bir gerekçe gösterilmesi talebimiz defalarca reddedildi. Dikili Kadın Platformu ile birlikte bu sabah sorunun çözülmesi için Kaymakamlığa geldik. Ancak ne Dikili Kaymakamlığı’ndaki herhangi bir yetkili ne de izinde olan kaymakama vekalet eden Bergama Kaymakamı görüşme talebimize olumlu yanıt veriyor.

‘Sorun çözülene kadar kaymakamlıktayız’

20 kadın olarak kaymakamlığa girdiklerini ve sorun çözülene kadar binadan çıkmayacaklarını söyledi.

“Arkadaşlarımız şu anda Dikili Kadın Platformu, milletvekilleri ve Dikili Belediyesi ile birlikte sorunu çözmeye çalışıyorlar. Biz de kampla ilgili hazırlıklarımıza hiç ara vermeden devam ediyoruz. Gelişmeleri bir basın açıklaması yaparak tüm kamuoyuna duyuracağız. Biz kadınlara ve birbirimize güveniyoruz, bu hukuksuz ve keyfi tutumu hep birlikte ortadan kaldırabileceğimizi biliyoruz. Kamp yapma hakkımızın engellemesine izin vermeyeceğiz. Tüm kadın gruplarını, dayanışmalarını ve tek tek tüm kadınları dayanışmaya ve desteğe çağırıyoruz.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
AB’ye karşı iktidara ‘arka çıkan’ Kılıçdaroğlu, dış politikada ‘millilik’ önerdi
Sonraki Haber
HDP'li Önlü'den Dersim açıklaması: Soruşturma yürütülmeden üstü kapatılmak isteniyor