Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu: Kavala, Ilıcak, Demirtaş neden içerde?

Kılıçdaroğlu: Kavala, Ilıcak, Demirtaş neden içerde?

HABER MERKEZİ – CHP lideri Kılıçdaroğlu, olası yargı reformlarına değinerek herkes için adalet istediklerini söyledi, “Kavala, Ilıcak, Demirtaş neden içerde?” diye sordu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis grup toplantısında konuştu.

2 Temmuz 1993 Sivas Katliamı’na değinerek konuşmasına başlayan Kılıçdaroğlu, “İnsanlar sazlarıyla sözleriyle bir şeyler anlatmak istediler. 2 Temmuz’da Madımak’ta bir insanlık katliamı yaşandı, insanlar diri diri yakıldı” ve ekledi:

“Bunu unutmayacağız ve unutturmayacağız. Bir insanı yakamazsınız, öldüremezsiniz. Kini ve öfkeyi de asla yüreğimizde tutmamalıyız. Kini ve öfkeyi bir tarafa bırakacağız.”

Ergenekon davası

Dün sonuçlanan Ergenekon davası için “Tam 12 yıllık üretilen yalan çöktü” diyen CHP lideri, şu soruları sordu:

“12 yılda bu ailelerin çilesinin hesabını kim verecek? 12 yılda hapiste ölenlerin hesabını kim verecek? Ali Tatar’ın hesabını kim verecek? Türkan Saylan’ın hesabını kim verecek? Ülkenin Genelkurmay Başkanı terörist denilerek hapse atıldı, bunların hesabını kim verecek?”

“Kavala, Ilıcak, Demirtaş neden içerde?”

Hükümetin getireceğini açıkladığı yargı reformlarına da değinen Kılıçdaroğlu, “Yargı, adalet reformundan söz edilmesi bu ülkede adaletin olmadığını gösteriyor” dedi ve tutuklu bulunan siyasetçi ve gazetecilerin neden cezaevinde olduğunu sordu.

“Getireceğiniz adalet paketinde Eren Erdem dışarı çıkacak mı? Eren Erdem’in ne suçu var?
“Osman Kavala neden içerde? Askeri öğrenciler de var. Sırrı Süreyya Önder… Önemli bir entelektüel neden içerde? Nazlı Ilıcak, Selahattin Demirtaş neden içerde? Adalet sadece bizim için değil. Herkes için adalet istiyoruz.”