Ana SayfaEkonomiKılıçdaroğlu: Sosyete damat her paket açıkladığında işsizlik arttı

Kılıçdaroğlu: Sosyete damat her paket açıkladığında işsizlik arttı

HABER MERKEZİ – CHP lideri Kılıçdaroğlu hükümetin politikalarını eleştirdi, yagıya güven kalmadığını vurguladı. Ekonomideki kötü gidişata değinen Kılıçdaroğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak için ise “sosyete damat” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Afyonkarahisar’da partisinin belediye başkanlarıyla buluşmasında konuştu.

Türkiye’de 134 gazeteci ve medya çalışanının hapiste olduğunu aktaran Kılıçdaroğlu, “Dünyaya ‘Türkiye’de basın özgürdür’ dediğinizde kaç kişi buna inanacak?” diye sordu.

CHP lideri, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit’in 2016’da yaptığı “Türkiye’de yargıya güven yüzde 70’ten yüzde 30’a düştü” açıklamasını hatırlattı.

“Bir ülkede yargının başındaki insan bunu söylüyorsa o ülkede yargıya karşı bir güven sorunu vardır demektir. Yargıya güven kalmadı” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, “15 Temmuz’da sabaha kadar çalışan ve darbeye direnen Meclis’in yetkileri elinden alındı. Bir ülkede parlamentonun yetkilerini elinden alırsan o ülkede sağlıklı bir demokrasiden söz edilebilir mi?” diye sordu.

“Sosyete damadın hiçbir derdi yok”

Kılıçdaroğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın ekonomi yönetimini de eleştirdi.

“Hazineyi bakkal bile yönetemeyen damada teslim ettiniz. Baba – oğul devleti yönetiyorlar. Türkiye tarihinde böyle bir şey var mıdır? Fakirlik bilmeyen birine mutfaktaki yangını çöz diyorsunuz; Haberi bile yok.
“İşsiz sayısı 8,5 milyona dayandı. Türkiye tarihinde bir rekordur. Sosyete damat 15 paket açıkladı. Her paket açıklandı işsizlik arttı. 8,5 milyona dayandı, 15 paket açıklayan, başarısızlığı tescil edilen kişi koltuğunda oturuyor. Sosyete damadın hiçbir derdi yok.”

CHP lideri, AKP’nin çözüm üretme kapasitesinin bittiğini ifade ederek, “Artık Türkiye için sorun üreten bir parti haline gelmiştir” diye konuştu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Adli kayıtlar: Urfa'da sadece 6 ayda 378 çocuğa cinsel istismar
Sonraki Haber
Karınca’nın vizyon seçkisi: “Midsommar” ve “Yuli”