Ana SayfaMedyaMahkemenin ‘Pucca’ gerekçesinden: Sosyal medya hükümetleri bile deviriyor

Mahkemenin ‘Pucca’ gerekçesinden: Sosyal medya hükümetleri bile deviriyor

HABER MERKEZİ – “Pucca” lakaplı Pınar Karagöz’e ‘uyuşturucuya özendirme’ suçundan verilen hapis cezasının gerekçesi belli oldu. Gerekçeli kararda sosyal medyanın gücüne de atıf yapılırken, “sosyal medyanın hükümetleri devirebildiği” ifade edildi.

Sosyal medyada “Pucca” takma ismini kullanan Pınar Karagöz’e, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda ‘uyuşturucu madde kullanımını özendirdiği’ gerekçesiyle verilen 5 yıl 10 aylık hapis cezasının gerekçesi açıklandı.

Karagöz’ün davaya konu sosyal medya paylaşımları ile doğrudan uyuşturucu madde kullanımını özendirdiği savunulan gerekçeli kararda, bu paylaşımların ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceği ifade edildi.

Karagöz’ün, davaya konu paylaşımı ile uyuşturucu kullanımını bir suç değil bir ekmek kapısı olarak gösterdiği savunulan gerekçeli kararda, şüphelinin yine uyuşturucuyu kullanılabilecek meşru bir madde olduğu şeklinde algı yarattığı, iradeleri tam oturmamış gençleri toplum için tehlike teşkil eden uyuşturucuya yönlendirdiği iddia edildi.

Gerekçeli kararda ayrıca son yıllarda sosyal medyanın büyük kitlelerce kullanıldığına da dikkat çekildi.

Duvar’da yer alan habere göre gerekçeli kararda şöyle denildi:

“Sosyal medyanın toplumlarda yarattığı etkiye bakınca; bu imkan kullanılarak dünyanın farklı yerlerindeki ülkelerde belli bir ideoloji çerçevesinde yapılan örgütlenmeler ile hükümetlerin devrilmesi sonucuna gidecek kadar neticeler elde edilebilmiştir.
“Bu nedenle sosyal medya aracılığı ile kitlelere ulaşma, onları etkileme, yönlendirme imkanı klasik basın araçları televizyon, radyo ve gazeteye kıyasla daha kolay, daha ucuz ve elverişlidir. Bu da her yaştan kişinin erişim imkanı olan sosyal medyanın gücünü ortaya koymaktadır.”

Sanığın 1.72 milyon takipçisi olduğunu hatırlatan mahkeme, ‘uyuşturucu madde kullanımını özendirme’ suçundan 7 yıl hapis ve 4 bin gün adli para cezasına hükmetti.

Mahkeme cezayı, iyi hal indirimi ile cezayı 5 yıl 10 ay hapis ve 66 bin 660 lira para cezasına düşürdü.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Bitlis'in 15 köy ve mezrasında sokağa çıkma yasağı
Sonraki Haber
Gözaltındaki DTK ve DİK üyeleri serbest bırakıldı