Ana SayfaGüncelMaksim Dadaşev boks maçında aldığı yumruklar nedeniyle öldü

Maksim Dadaşev boks maçında aldığı yumruklar nedeniyle öldü

HABER MERKEZİ – Boksör Maksim Dadaşev, Subriel Matias ile yaptığı IBF hafif orta siklet unvan maçında aldığı yumruklar sebebiyle beyin kanaması geçirerek yaşamını yitirdi.

ABD’de yaşayan Rusya vatandaşı Maksim Dadaşev isimli boksör, 19 Temmuz Cuma günü yapılan IBF hafif orta siklet unvan maçında Porto Rikolu rakibi Subriel Matias’tan bir dizi yumruk yedi.

11’inci roundda Dadaşev’in artrenörü Buddy McGirt’ün havlu atmasıyla sona eren karşılaşmanın ardından Dadaşev, soyunma odasına yürümekte güçlük çekti.

Beyin kanaması geçiren 28 yaşındaki Dadaşev, hastaneye kaldırılarak acilen ameliyata alındı.

BBC Türkçe’nin aktardığına göre Rusya Boks Federasyonu, maçın ardından Dadaşev’in “zorlu” bir ameliyattan geçtiğini, ancak 23 Temmuz Salı günü kalbinin durduğunu belirtti.

Federasyon, olayla ilgili bir soruşturma açıldığını da duyurdu.

Rusya Boks Federasyonu’nun Genel Sekreteri Umar Kremlev, ‘bir tür ihlal’ olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Maksim Dadaşev’i kaybettik. Umut vaat eden genç bir sporcumuzdu. Ailesine tamamen destek olacağız. Bu maçta yaşananlarla ilgili gerçeği öğrenmemiz gerekiyor. Böyle şeyler her sporda olur. Sanırım bazı insani faktörler de rol oynadı, bir tür ihlal var.”

Buddy Dadaşev’in artrenörü McGirt ise Dadaşev’i “dövüşü bırakmaya ikna edemediğini”, ancak daha sonra maç devam ettikçe daha çok yumruk yediğini görünce havlu atmaya karar verdiğini söyledi.




Önceki Haber
Kapitalist modernite çözülürken – Abdulmelik Ş. Bekir
Sonraki Haber
'Küresel ısınma emsalsiz boyutta': Tarihin en sıcak Temmuz ayı yaşanıyor