Ana SayfaEkolojiMuğla’daki orman yangını iki gündür sürüyor

Muğla’daki orman yangını iki gündür sürüyor

HABER MERKEZİ – Muğla’nın Dalaman ilçesinde 10 Temmuz’da çıkan ve daha sonra Göcek’e sıçrayan yangının dün kontrol altına alındığı açıklanmıştı, ancak yangına iki gündür müdahale ediliyor. Orman Bakanı Pakdemirli yangının 350-400 hektarlık alanda ekili olduğunu belirterek, “yerleşim alanları tehlikede değil” dedi.

Muğla’nın Dalaman ilçesinde, önceki gün (10 Temmuz) saat 16.00 sularında başlayan ve daha sonra Fethiye’nin Göcek Mahallesi’ne sıçrayan yangına hala müdahale ediliyor.

Kötürüm Mevkii’ndeki kızılçam ağaçlarının olduğu ormanda çıkan yangın, rüzgârın da etkisiyle kısa sürede büyümüş ve Göcek’e de sıçramıştı.

350 hektarlık alanda etkili olan yangına Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin yanı sıra İzmir, Denizli ve Antalya’dan da gelen ekipler de destek vermiş, iki mahalle de önlem amaçlı boşaltılmıştı.

Yangın yerinde bulunan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli dün sabah saatlerinde yaptığı açıklamada, yangının 18 saat sonra kontrol altına alındığını söylemişti:

“İlk tespitlere göre zirai tarladan çıkan bir yangın ve tamamen kontrol altına alınmış durumda. Tedbir amaçlı boşaltılan mahallere vatandaşlarımızın geri dönüşleri başladı.”

Yangına müdahale tekrar başladı

Kontrol altına alındığı açıklanan yangın dün öğleden sonra şiddetli rüzgar nedeniyle yeniden aktif hale geldi, akşam saatlerinde ikinci kez kontrol altına alınsa da iki gündür devam eden yangına, günün ağarmasıyla birlikte havadan müdahaleye tekrar başlandı.

Yangın sahasının etrafını iş makineleri ve arazözlerle çevreleyerek genişlemeyi durduran ekipler, olası patlamaları önlemek için mühalelerini sürdürüyor.

“350-400 hektar alan etkilendi”

İki gündür söndürme çalışmalarını yerinde koordine eden Bakan Pakdemirli, sabah saatlerinde basına yaptığı yeni açıklamada, “Bugün itibariyle yukarıda gördüğümüz tablo düne oranla çok daha iyileşmiş bir tablo. Dün 350 hektar alanın etkilendiğini söylemiştim. Kabaca 350-400 hektar alanın etkilenmiş olabileceğini düşünüyoruz. Yer yer tütmeler var. Hava araçları buraları su ile döverek buradaki tüm tütmeleri bitirmeye çalışıyoruz” dedi ve ekledi:

“Öğleden sonra rüzgârın şiddetini artırmasını bekliyoruz. Ekiplerimizin çok dikkatli olması gerekiyor. Yerleşim alanları tehlikede değil. Vatandaşlarımız tatillerine gönül rahatlığıyla devam etsinler. Tatile gelmek isteyenler gelsinler. Yerleşim yerleriyle ilgili tehdit söz konusu değil.
“Can ve mal kaybımız yok. Ama tabi ki bizi üzen ağaçlarımızı, bitki örtüsünü kaybetmiş olmamız; bazı teleflerimizin olduğunu varsayıyoruz. Tek üzüntümüz budur. Dezenformasyona itibar etmeyelim. Sosyal medyada ben bunları görüyorum. Tüm Muğlalıları sonbaharda fidan dikmeye davet ediyorum.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Van'da arazi ve orman yangınları
Sonraki Haber
ABD'li siyasetçiden kadın gazetecinin röportaj talebine cinsiyetçi yanıt ve ret