Ana SayfaDünyaNepal, Bangladeş ve Hindistan’da sel: Ölü sayısı 164’e yükseldi

Nepal, Bangladeş ve Hindistan’da sel: Ölü sayısı 164’e yükseldi

HABER MERKEZİ – Muson yağmurları Güneydoğu Asya’da 164 kişinin ölümüne neden oldu, nadir hayvan türleri de selden etkilendi.

Muson yağmurlarının Nepal, Bangladeş ve Hindistan’ın kuzeydoğusunda neden olduğu sel felaketlerinde hayatını kaybedenlerin sayısı 164’e yükseldi.

Diken’de yer alan habere göre geçen hafta boyunca Nepal’de en az 90 kişi, Hindistan’ın kuzeydoğu eyaleti Assam’da 62 kişi, Bangladeş’te ise en az 12 kişi selde yaşamını yitirdi.

Sel hayvanların da yaşamını yitirmesine neden oldu. Assam’da Brahmaputra nehir yatağının taşması sonucu Kaziranga Ulusal Parkı’ndaki 10 nadir bulunan tek boynuzlu gergedan öldü. Yüzde 80’i sular altında kalan ulusal parkta 51 hayvanın telef olduğu belirtildi.

Yetkililerin aktardığına göre Hindistan’daki Assam’da bulunan 3 bin 700 kasabada 4.8 milyon kişi, Bihar’da ise 2.5 milyondan fazla insan selden etkilendi.

Nepal’de de İçişleri Bakanlığı 36 bin 728 ailenin muson yağmurlarından etkilendiğini, 13 bin ailenin sel ve çamur kaymaları nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kaldığını açıkladı. Nepal’in bazı bölgelerine acil gıda tedariği helikopterlerle sağlandı.

Muson yağmurları her yıl Haziran’dan Eylül’e kadar sürüyor ve yağmurla beslenen ekinler için hayati öneme sahip.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
3 bin yıllık Dermetina Kalesi ahır olarak kullanılıyor
Sonraki Haber
Britanya ile İran arasındaki tanker gerilimi tırmanıyor