Ana SayfaGüncelNusaybin ve Bismil belediye eşbaşkanları serbest, dört siyasetçi tutuklandı

Nusaybin ve Bismil belediye eşbaşkanları serbest, dört siyasetçi tutuklandı

HABER MERKEZİ – Mardin merkezli soruşturma kapsamında bir hafta önce gözaltına alınan Nusaybin Belediye Eşbaşkanı Ferhat Kut ile Bismil Belediye Eşbaşkanı Gülşen Özer serbest bırakılırken, HDP ve DBP’li dört siyasetçi tutuklandı.

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan bir soruşturma kapsamında, 24 Temmuz’da Mardin’in Nusaybin ve Kızıltepe ilçeleri ile Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde ev baskınları düzenlenmişti.

Ev baskınlarında Nusaybin Belediye Eşbaşkanı Ferhat Kut, Bismil Belediye Eşbaşkanı Gülşen Özer, HDP PM üyesi Alaattin Semir Zuğurli, DBP Mardin il eşbaşkanları Leyla Bozkurt ile Şehmus Sun, Nusaybin Belediye Meclis üyesi Mehmet Emin Alkan ve Sedat Ay gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınan yedi siyasetçiye, Nusaybin’de yapılan yerel yönetimler toplantısına katıldıkları için “örgüt üyesi olmak” suçlaması yöneltilmişti.

Altı günlük gözaltının ardından emniyetteki işlemleri tamamlanan yedi siyasetçi, dün sabah saatlerinde Mardin Adliyesi’ne sevk edildi.

Savcılık altı kişiyi tutuklama talebiyle, Nusaybin Belediye Meclis üyesi Mehmet Emin Alkan’ı ise “adli kontrol” şartıyla serbest bırakılma talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk etti.

Mahkemeye sevk edilen isimlerden HDP PM üyeleri Alaattin Semir Zuğurli, Sedat Ay ile DBP Mardin İl eşbaşkanları Şehmus Sun ve Leyla Bozkurt hakkında tutuklama kararı verildi.

Nusaybin Belediye Eşbaşkanı Ferhat Kut ile Bismil Belediye Eşbaşkanı Gülşen Özer ise “adli kontrol” ile serbest bırakıldı.

Tutuklanan dört siyasetçi Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Cezaevinden çıkan Tuna Altınel: Ben tahliye edildim diye düzelen hiçbir şey yok
Sonraki Haber
MGK bildirisi: 'Güvenli bölge'ye atıf yok, 'barış koridoru' vurgusu var