Ana SayfaEğitimODTÜ yönetimi ‘hayatın normale dönmesini’ istiyormuş

ODTÜ yönetimi ‘hayatın normale dönmesini’ istiyormuş

HABER MERKEZİ – Öğrencilerin direnişi sonrası ağaç kıyımının kısmen durdurulduğu ODTÜ’de üniversite yönetiminden 2 gün sonra açıklama geldi. Ruhsatsız bir şekilde başlayan KYK yurduna ilişkin toplanan ODTÜ Yönetim Kurulu, “Üniversitemizde hayatın normale dönmesi için her adımın atılması yönünde görüş birliği oluşmuştur” açıklamasında bulundu. Ankara Büyükşehir Belediyesi okul yönetimine, ODTÜ’nün Kavaklık bölgesine yurt binası yapılması yerine belediyenin başka bir yere yurt yaparak üniversiteye hibe etmesini teklif etmişti.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) 49 yıllığına Kredi Yurtlar Kurumu’na verilen Kavaklık alanında yapılan ağaç kesimine dair öğrencilerin protestoları devam ederken, üniversitenin yönetim kurulu, yeni bir karar aldı.

Dün toplanan ODTÜ Yönetim Kurulu toplantıda aldığı kararda, “Üniversitemizde hayatın normale dönmesi için her adımın atılması yönünde görüş birliği oluşmuştur” dedi.

ODTÜ Yönetim Kurulu’nun KYK yurduna ilişkin aldığı ve kendi mensuplarıyla paylaştığı karar şu şekilde:

“Değerli Mensuplarımız, Üniversitemizin Yönetim Kurulu 9 Temmuz 2019 tarihinde toplanarak KYK  yurt yapımı ile ilgili gelişmeleri değerlendirmiştir.
“Üniversitemizde ve ülkemizde barış ve huzur hepimiz için önde gelmektedir. Bu nedenle protokol ve ihale ile ilgili yasal gereklilikler olsa bile yapılabileceklerin tekrar gözden geçirilmesi, ilgili kurumlar ve bileşenler ile bu doğrultuda müzakerelere devam edilmesi ve bir an önce Üniversitemizde hayatın normale dönmesi için her adımın atılması yönünde görüş birliği oluşmuştur.
“Bu yönde çalışmalar takip edilecek ve gelişmeler Üniversitemiz ile paylaşılacaktır.”

‘KYK yurdu’na karşı direniş

ODTÜ Rektörlüğü ile Kredi Yurtlar Kurumu arasında 21 Mayıs 2018’de imzalanan protokolle 40 dönümlük arazi üzerine yapılacak yurdun inşaatına 14 Mayıs’ta başlandı.

Kavaklık alanına yapılmak istenen yurda engel olmak için ODTÜ öğrencileri, kurdukları Kavaklık İnisiyatifi adlı oluşum altında bir araya geldi.

Ancak kampüse yapılmak istenen yurda karşı direnişin 55’inci gününde polis kamyonlarla öğrencilere müdahale etti. Müdahalenin ardından ise ağaç kesimine başlandı.

Tüm müdahalelere rağmen inşaat alanına gelen Çankaya Belediyesi yetkilileri alanın ruhsatsız ve hukuk dışı ruhsata açıldığını tutanakla tespit etti ve Rektörlüğü uyardı.

Bazı CHP ve HDP milletvekillerin de desteklediği ODTÜ’lü öğrencilerin eylemi, yapılan görüşmeler ve yaşanan tartışmalar sonrası ağaç kesimi durduruldu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da devreye girerek ODTÜ’nün Kavaklık bölgesine yurt binası yapılması yerine, belediyenin başka bir yere yurt yaparak üniversiteye hibe etmesini teklif etti.

Endemik türlerin bulunduğu alanda binlerce ağacın kesileceğini ve birçok canlının yaşadığı arazinin yok olacağını belirten öğrenciler, başka bir alanda daha ekolojik, özgürlükçü, katılımcı ve sosyal yanı olan bir yurt inşa edebileceğini belirtiyor.


Karınca, MA

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Gazeteci Mehmet Ali Çelebi tahliye edildi
Sonraki Haber
Şule Çet Davası'nda ara karar: Sanıkların tutukluluk haline devam