Ana SayfaGüncel“Paylaşımlarımın arkasındayım” diyen gazeteci Bilen’in duruşması ertelendi

“Paylaşımlarımın arkasındayım” diyen gazeteci Bilen’in duruşması ertelendi

HABER MERKEZİ –  Sosyal medya paylaşımları nedeniyle “Cumhurbaşkanına hakaret” iddiasıyla yargılanan gazeteci Adnan Bilen’in duruşması yapıldı. Bilen paylaşımlarının “hakaret” değil, “eleştiri” olduğunu söyledi.

Gazeteci Adnan Bilen’e Fecebook sayfasında yaptığı paylaşımlar nedeniyle “Cumhurbaşkanına hakaret” iddiasıyla dava açılmıştı.

Van 4’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmaya Bilen ve avukatı Haşem Baygümüş katıldı.

“Paylaşımlarımın arkasındayım”

Bilen, savunmasında suçlama konusu edinen iki paylaşımı da kendisinin yaptığını ancak içerisinde kişiye hakaret sayılabilecek bir durumun söz konusu olmadığını, hem Cumhurbaşkanı hem parti genel başkanı olan biri hakkında yazılan yazıların paylaşılmasının ‘hakaret’ değil, ‘eleştiri’ olduğunu söyledi:

 “Söz konusu manşet ve köşe yazısı, yayımlandığı tarihten bugüne kadar neredeyse sayısı milyonu aşan kişi tarafından paylaşıldı. Sadece sosyal medya değil, yüzlerce site yazıyı ve manşeti kendi sitelerine taşıdı. Peki milyonlarca insan hakkında suç duyurusunda mı bulunacaksınız? Bu mümkün mü? Suç unsuru olarak iddianameye konulan bu iki haberi ne yazmak ne yayınlamak ne de paylaşmak suç değildir, olmamalıdır.”

Son üç yılda “Cumhurbaşkanına hakaret” iddiasıyla neredeyse 50 binden fazla kişinin soruşturma geçirdiğini söyleyen Bilen,”Paylaşımlarımın arkasında duruyor ve bana verilecek herhangi bir ceza için erteleme veya hükmün geri bırakılmasını istemiyorum” dedi.

Ardından söz alan Avukat Haşem Baygümüş ise, “Ceza kanununda ‘hakaret’ düzenlemesi olduğu halde Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı olduktan sonra bu kez de özel olarak ‘cumhurbaşkanına hakaret’ suçu yasalara eklendi” diyerek, Bilen’in beraatini istedi.

Mahkeme ise duruşmayı 8 Kasım’a erteledi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Cezaevinde hazırlandı, çocuklara ithaf edildi: “Damlayan Masallar”
Sonraki Haber
HDP'den Erbil açıklaması: Vekilimizin hedef haline getirilmesi provokasyondur