Ana SayfaKültür-Sanat“Pîrebok” filmi desteğinizi bekliyor

“Pîrebok” filmi desteğinizi bekliyor

HABER MERKEZİ – Kendisine küçükken anlatılan efsanevi Pîrebok’un peşine düşen, yoksul ve kambur Adem’in savaştan kaçan bir kadınla kesişen hikayesini anlatacak olan yönetmen Lütfü İrdem, çekeceği “Pîrebok” adlı uzun metrajlı dram-korku filmi için destek kampanyası başlattı.

Pîrebok adlı uzun metrajlı filmin çekimlerinin başlayabilmesi için destek kampanyası başlatıldı.

Senaristliğini Nurullah Kaya ile birlikte yapan yönetmen Lütfü İrdem, Kürtçenin Zazaca (Zazakî) lehçesinde çekmek istediği filminde, bir aile kurmak için kendisine küçükken anlatılan efsanevi Pîrebok’un peşine düşen, yoksul ve kambur bir erkek olan Adem’in, kızıyla birlikte sağ kalmayı başaran ve savaştan kaçarak komşu ülkeye sığınan bir kadın ile yollarının kesişmesini anlatır.

Gazete Karınca’ya konuşan filmin yönetmeni İrdem, Pîrebok’un 30.Ankara Uluslararası Film Festivali Ulusal Uzun Proje Geliştirme Desteği Yarışması’nda finale kaldığını ancak destek alamadığını, şu ana kadar sadece Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı ile yaptıkları görüşmeden olumlu bir sonuç aldığını söyledi.

Kendi ana dilinde kendi hikâyelerini çekerken maddi zorluklarla karşılaştığını söyleyen İrdem, “Şu anda fongogo’da bir kampanya başlattık. Yaklaşık 26 gündür devam ediyor. Ancak hala istediğimiz desteği göremedik. 13 gün sonra bu kampanyamız bitecek. Filmin çekilmesi için desteğe ihtiyacımız var” diye konuştu.

Pîrebok’un dram-korku türünde bir film olacağını belirten İrdem, filmdeki oyuncular ve teknik ekibin gönüllü olarak yer aldığını, ancak çekim sürecindeki ihtiyaçları karşılamak ve ekibe sembolik de olsa bir şeyler vermek istediğini söyledi.

Filmin çekim hazırlıklarının devam ettiğini belirten İrdem, filmin çekimlerine 1 Ağustos’ta başlayacaklarını söyledi.

Lütfü İrdem hakkında

Diyarbakır doğumlu İrdem, sekiz yıl boyunca Diyarbakır Adliyesi’nde Zabıt Katibi olarak görev yaptığı işinden Kanun Hükmünde Kararname ile ihraç edildi.

Hakkında açılan soruşturmanın takipsizlikle sonuçlanmasına rağmen OHAL Komisyonu İrdem’in işe dönüş başvurusunu reddetti.

Öğrencilik ve memuriyet döneminde de sinema ve fotoğrafla uğraşan İrdem, Ali Kemal Çınar’ın Arada filminde yardımcı yönetmen ve oyuncu, Genco, Cano ve Veşarti isimli uzun metraj filmlerinde ise oyuncu ve yapım sorumlusu olarak görev aldı.

2018’de Fotografkeş (Fotoğrafçı), 2016’da da Cênîya Nêeysayî (Görünmez Kadın) adlı kısa filmleri çekti, birçok festivalde de gösterildi.

Filme destek olmak için BURAYI tıklayınız.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Korku filmi gibi: Avustralya'da onlarca kuş gökyüzünden düşüp öldü
Sonraki Haber
'İşsizliğin daha da yükseleceğinin kanıtı': Sanayi üretiminde küçülme devam ediyor