Ana SayfaGüncelReyhanlı’daki patlamanın ardından gözaltılar var

Reyhanlı’daki patlamanın ardından gözaltılar var

HABER MERKEZİ – Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde üç kişinin hayatını kaybettiği patlamaya ilişkin soruşturmada gözaltına alınanlar olduğu bildirildi.

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde bir araçta, dün (5 Temmuz) meydana gelen patlama sonucunda üç kişi hayatını kaybetmişti.

Reyhanlı Kaymakamlığı yakınlarında, Fatih Sultan Mehmet Camii’ne de 50 metre mesafede park halinde olan araçtaki patlama, Cuma namazı çıkışından bir süre önce meydana gelmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, patlamanın ardından İstanbul’da gazetecilere yaptığı açıklamada, “Araçtakiler Suriyeli, bomba olduğu belli” demişti.

“Patlamanın terörle bağlantılı olabileceğini” de söyleyen Erdoğan, hayatını kaybedenlerin kimlik tespitlerinin yapıldığını söylemişti.

Patlamayla ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise “3’ünün de kimliği belli. 3’ü de geçici koruma kapsamında, geçici kimliğiyle beraber Türkiye’de yaşayan Suriyeli” diye konuşmuştu.

Araç içinde el yapımı patlayıcı olduğunu düşündüklerini dile getiren Soylu, “Elde edilen bazı bilgiler var, bunlar netleştiğinde kamuoyuyla paylaşılacaktır” demişti.

Ancak bu açıklamaların ardından patlamanın sebebiyle ilgili resmi bir açıklama henüz yapılmış değil.

Gözaltılar var

Araçla ilgili inceleme sürerken, Hatay Emniyet Müdürlüğü sayı vermemekle birlikte gözaltına alınanlar olduğunu bildirdi.

Araç içinde bulunan ve hayatını kaybeden üç kişinin bağlantılarının da araştırıldığı belirtiliyor.

Ayrıca Suriye plakalı bir otomobil de şüpheli olduğu gerekçesiyle aranıyor.


Karınca, BBC Türkçe, DW Türkçe