Ana SayfaDünyaRojava’da ABD-DSG görüşmesi: Neler konuşuldu?

Rojava’da ABD-DSG görüşmesi: Neler konuşuldu?

HABER MERKEZİ – Demokratik Suriye Güçleri’nden, bugün CENTCOM Komutanı ve Uluslararası İttifak Güçleri Merkez Komutanı ile Rojava’da yapılan görüşmeye dair kısa bir açıklama geldi. Açıklamada ‘sorunların çözümü konusunda tarafların hemfikir olduğu’ aktarıldı.

ABD Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey Ankara’daki temaslarda bulunurken, bu ziyaretle eş zamanlı ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Orgeneral Kenneth McKenzie de Rojava’da temaslardaydı.

McKenzie, Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Genel Komutanı Mazlum Kobani ile bir araya geldi.

McKenzie ve ABD’nin Uluslararası Koalisyon Temsilcisi William Roubeck ile görüşen DSG komutanı, bu görüşmeye dair kısa bir açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, görüşmede ‘Kuzey Suriye-Türkiye sınır güvenliğine yönelik tehditler konusunun’ gündeme alındığı belirtildi.

Yine IŞİD’e karşı mücadelenin devamı için DSG ile Uluslararası Koalisyon arasında koordinasyon ve ortak çalışmaların planlamasının ele alındığı kaydedildi.

Kamplardaki sorunlar ve DSG’nin elindeki IŞİD’li tutukluların durumunun da görüşüldüğü aktarıldı.

Açıklamada “Demokratik Suriye Güçleri ile Uluslararası Koalisyon Güçleri, ele alınan ve tartışılan başlıklar konusunda çoğunlukla hemfikirdir” denildi.

Her iki tarafın da mevcut sorunların çözüme kavuşturulması amacıyla diyalogun ön plana çıkarılması ve IŞİD’in yok edilmesi için koordinasyonun devam etmesi vurgusu yaptığı da kaydedildi.


ABD heyetleri Ankara-Rojava hattında temaslarda


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Türkiye AB’yle geri kabul anlaşmasını 'askıya aldı', İstanbul'daki Suriyeliler 'gönderiliyor'
Sonraki Haber
INTERPOL, Salih Müslim hakkındaki kırmızı bülteni kaldırdı