Ana SayfaÇalışma YaşamıSİBAŞ direnişi: İşe iade davasını kazanan işçiler mücadeleye devam ediyor

SİBAŞ direnişi: İşe iade davasını kazanan işçiler mücadeleye devam ediyor

HABER MERKEZİ – Aydın Söke’de kurulu olan SİBAŞ fabrikasında sendikalı oldukları için işten çıkartılan işçilerden bir kısmı işe iade davasını kazandı. İşçiler işe iade edilene kadar direnişi sürdürmekte kararlı.

Aydın’ın Söke ilçesinde faaliyet gösteren SİBAŞ Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş’de Tek Gıda-İş Sendikası’na üye oldukları gerekçesi ile işten çıkarılan işçilerin direnişi 197’nci gününde.

İşçiler, 28 Aralık’ta fabrika önünde nöbet eylemi başlatmıştı.

Defalarca çadırları sökülen, direniş alanlarına çöp dökülen işçilerin işe iade için açtıkları davanın karar duruşması, 5 Temmuz’da Söke 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapılmıştı.

Dava açan 77 işçiden 51’inin işlerine dönmesine karar verilirken, mahkeme diğer işçilerin duruşmasını ise 20 Eylül’e ertelemişti.

Ancak işveren mahkeme kararını uygulamış değil.

2 hafta içinde mahkeme kararını temyize gönderme hakkı olan ve henüz olumlu bir yaklaşımda bulunmayan işverenin itiraz hakkını kullanmak için sürenin tamamlanacağı önümüzdeki Cuma gününü beklediği belirtiliyor.

Karar temyize gönderilmezse işe iade edilen işçilerin fabrikaya 10 iş günü içerisinde başvuru yapmaları gerekiyor. Yapılan başvurulara rağmen işe alımlar gerçekleşmezse işveren, işçilere sendikal tazminat ve işsiz geçirdikleri 4 aylık süre için ücret ödeyecek.

Bu süreci zor şartlarda geçiren çoğu kadın olan işçiler ise fabrikadaki işlerine başlayana kadar mücadelelerine devam etmekte kararlı.

Direnişlerini dayanışma ile kazanacaklarına inanan işçiler toplumun tüm kesimlerini desteğe çağırıyorlar.


Fotoğraflar: Nurçehre Elver | Bu haberde Gazete Duvar‘dan da yararlandık.



Önceki Haber
Bir çocuk iki erkek tarafından cinsel istismara maruz bırakıldı
Sonraki Haber
Hasankeyf ve Dicle Vadisi’nin yaşatılması için ‘Büyük Atlayış’a çağrı