Ana SayfaÇalışma YaşamıSİBAŞ’ta işten çıkarılan 51 işçi işe iade davasını kazandı

SİBAŞ’ta işten çıkarılan 51 işçi işe iade davasını kazandı

HABER MERKEZİ – Aydın Söke’de faaliyet gösteren SİBAŞ fabrikasında işten çıkarılan ve 190 gündür nöbet eylemi sürdüren 77 işçiden 51’i işe iade davasını kazandı.

Aydın’ın Söke ilçesinde kurulu bulunan SİBAŞ Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş’de Tek Gıda İş Sendikası’na üye oldukları gerekçesi ile işten çıkarılan işçiler, 28 Aralık’ta fabrika önünde nöbet eylemi başlattı.

Defalarca çadırları sökülen, direniş alanlarına çöp dökülen işçilerin işe iade için açtıkları davanın karar duruşması Söke 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Direnişin 190. gününde, 77 işçiden 51’inin işlerine dönmesine karar verildi.

Mahkeme diğer işçilerin duruşmasını ise 20 Eylül’e erteledi

‘Mücadelemiz devam edecek’

Karara ilişkin MA’ya konuşan işçilerden Meral Yıldız, “Mutluyuz, direndik ve kazandık. Mahkemesi ertelenen arkadaşlarımız için de inşallah aynı kararı verilir. Davamızın peşini bırakmayacağız, biz hep tazminat değil insanca çalışmak istediğimizi, işi geri alana kadar direneceğimizi söyledik. Direniş çadırımızda verdiğimiz mücadele işe girene kadar devam edecek” dedi.

İşe iade davasını kazanan işçilerden Halime Ulutaş da karara çok sevindiklerini belirtti ve adliye önünde desteğe gelenlere teşekkür etti.
“Çok mutluyuz, duygularımı tarif etmem çok zor. İşçi kazandı, hak mücadelesi kazandı. İşimize geri dönebilmemiz için önemli bir adımdı mahkeme kararı, işimize geri dönene kadar mücadelemiz sürecek. Her şey çok güzel olacak.”