Ana SayfaGüncelSıla’nın konseri “milletin hassasiyeti” gerekçesiyle revize edilecek

Sıla’nın konseri “milletin hassasiyeti” gerekçesiyle revize edilecek

HABER MERKEZİ – Yaz konserleri programına şarkıcı Sıla Gençoğlu’nun da dâhil edilmesi üzerine başlayan tartışmaların ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı “milletin hassasiyetini” gerekçe göstererek bakanlığın programının revize edileceğini açıkladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, şarkıcı Sıla Gençoğlu’nun sahne alacağı bir konserle ilgili yaşanan tartışmalar sonrası, organizasyonda değişikliğe gidileceğini açıkladı.

Gençoğlu’nun, 16 Temmuz’da İzmir’de düzenlenecek konserde sahne alacağının açıklanması sonrası, sosyal medyada, şarkıcı Gençoğlu’nun 15 Temmuz darbe girişimi ardından Yenikapı mitingine katılmamasını hatırlatan paylaşımlar yapıldı.

Benzer paylaşımlar bazı yayın organları tarafından da yapıldı.

Tartışmalar sonrası Bakan Mehmet Nuri Ersoy Twitter hesabından, programın revize edileceğini açıkladı.

Sıla Gençoğlu ise konu ile ilgili bir açıklama henüz yapmadı.

Ne olmuştu?

15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin ardından 7 Ağustos 2016’da Yenikapı Meydanı’nda “Demokrasi ve Şehitler Mitingi” yapılmıştı.

Şarkıcı Sıla Gençoğlu mitingi eleştirerek, “Kesinlikle darbe karşıtıyım ama böyle bir şovun içinde bulunmayı tercih etmiyorum” demiş ve ve sözlerinin arkasında durduğunu ifade etmişti.

Gençoğlu, aldığı tepkiler üzerine ikinci bir açıklama yapmış ve, “Bu konuyla ilgili izahat vermek istemiyorum. Yanlış tarafa çekmek isteyen, tabii ki yanlış tarafa çekti. Ama ben sözümün arkasındayım. Demokrasi demiyor muyuz? Ben de fikrimi, düşündüğümü söyledim işte.” demişti.

Gençoğlu bu sözlerinin ardından sosyal medya hesaplarından hakarete maruz kalmıştı.

Şarkıcının Ankara, Kayseri, Bursa ve İstanbul konserleri de iptal edilmişti.

Previous post
Mersin'de metil alkol zehirlenmesi: Yaşamını yitirenlerin sayısı sekize yükseldi
Next post
Ayhan Bilgen'e Özgür Gündem Davası