Ana SayfaGüncelSon üç ayda 213 haberci yargılandı, 10 gazeteci saldırıya uğradı

Son üç ayda 213 haberci yargılandı, 10 gazeteci saldırıya uğradı

HABER MERKEZİ – BİA Medya Gözlem Raporu’na göre 2019 yılının ikinci çeyreğinde 213 haberci yargılandı, 14 haberci gözaltına alındı; 197 medya temsilcisi için 10 ağırlaştırılmış müebbet, 2 bin 362 yıl hapis cezası isteniyor. Raporda son üç ayda 10 gazetecinin saldırıya uğradığı, 3’ünün ölümden döndüğü de aktarılıyor.

Nisan-Mayıs-Haziran 2019 dönemini kapsayan BİA Medya Gözlem Raporu yayınlandı.

Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) Türkiye Temsilcisi ve Bianet raportörü Erol Önderoğlu’nun hazırladığı rapora göre Nisan, Mayıs ve Haziran aylarını kapsayan dönemde 213 haberci yargılandı, 10 gazeteci saldırıya uğradı, 14 gazeteci gözaltına alındı.

Raporda son üç ayda 70 gazetecinin 493 yıl hapisle yargılandığı, 197 medya temsilcisi için 10 kez ağırlaştırılmış müebbet, 2 bin 362 yıl hapis cezası istendiğine dikkat çekildi.

Anayasa Mahkemesi’nin verdiği “ifade özgürlüğü ihlali” kararları ise raporda üç ayın “iyi haberi” olarak değerlendirildi.

Rapora ilişkin yayınlanan basın açıklamasında, 180 ülkenin yer aldığı RSF Dünya Basın Özgürlüğü Sıralaması’nda Türkiye’nin 157’inci sırada yer aldığı hatırlatılıyor.

Raporda, “Türkiye’de iktidar, etki alanına soktuğu yargı, TRT ve Anadolu Ajansı gibi kurumları özerk ve demokratik özlerinden daha da uzaklaştırdı” ifadelerine yer veriliyor.


Raporla ilgili detaylara buradan, şuradan ve bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Gözaltındaki DTK ve DİK üyeleri serbest bırakıldı
Sonraki Haber
HDP: Mültecilere yönelik cadı avına son verilmeli