Ana SayfaToplumsal CinsiyetŞule Çet davası yarın: Keşif raporu ve karartılan deliller mahkemeye sunulacak

Şule Çet davası yarın: Keşif raporu ve karartılan deliller mahkemeye sunulacak

HABER MERKEZİ – Şule Çet’in şüpheli ölümüne ilişkin davanın yarın yapılacak 3. duruşmasında avukatlar, adli tıp uzmanları tarafından hazırlanan keşif raporunu mahkemeye sunacak. Şule’nin avukatı Yıldırım, ayrıca “Hangi delillerin karartıldığını mahkemeye sunacağız” ifadelerini kullandı.

Ankara’da üniversite öğrencisi olan 23 yaşındaki Şule Çet’in, 29 Mayıs’ta eskiden yanında çalıştığı Çağatay Aksu’nun ofisinin olduğu plazanın 20. katından aşağıya atlayarak intihar ettiği iddia edilmiş ancak cinsel saldırıya uğradığı ve ölümünün şüpheli olduğu ortaya çıkmıştı

Şule’nin hayatını kaybettiği plazada 1 yıl sonra yapılan ilk keşfe sanıklar ile Şule’nin bedeninde inceleme yapan adli tıp uzmanın getirilmesi yönünde avukatların talebi kabul edilmemişti.

Sanıklar Aksu ve Berk Akand’ın “kasten öldürme” ve “cinsel saldırı ve hürriyet tehdit” suçlarından müebbet ve 39 yıl hapis cezası istemiyle yargılamadığı davanın 3. duruşması, 10 Temmuz’da Ankara 31’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılacak ve hazırlanan rapor mahkemeye sunulacak.

Çet ailesinin avukatı Umur Yıldırım, 10 Temmuz’daki duruşmada keşif raporunu hazırlayan Hakan Kar ve Çağlar Özdemir’in hazırladığı detaylı raporu mahkeme sunacaklarını belirtti. Çarşamba günü Prof. Dr. Kar duruşmada hazır bulunacakken, bir sonraki celsede de Özdemir yer alacak.

Yarınki duruşmada Prof. Dr. Kar hazır bulunacakken, bir sonraki celsede de Özdemir yer alacak.

Kayıp iç çamaşırına dair cevap yok

Mezopotamya Ajansı’ndan Berivan Altan’a konuşan Yıldırım, mahkemenin atadığı bilirkişilerin hazırlayacağı raporunda halen mahkemeye gelmediğini söyledi.

Yıldırım ayrıca Şule’ye ait kayıp iç çamaşırıyla ilgili de Adli Tıp Kurumu’na mahkemeye heyeti tarafından yazılan müzekkereye henüz cevap gelmediğini de belirtti.

Keşifte sanıkların delil kararttığının kesin olarak ortaya çıktığını dile getiren Yıldırım, şunları söyledi:

“Çünkü olayı bir defa daha canlandırma imkanımız olacaktı. Sanıklar, pencerelerin açılması, koltukların yerinin değiştirilmesinin memurların yaptığını öne sürmüştü. Biz bunları olay yerine gelen memura sorduk. Polisler, ‘Biz girdiğimizde her şeyi video kameraya alırız. Dosyada mevcut biz bir şeye dokunmadık’ dedi. Dolayısıyla sanıkların delil kararttıkları şüphe edilmeyecek şekilde ortaya çıktı.”

‘Karartılan delilleri mahkemede sunacağız’

Yıldırım, dosyada halen delil karartıldığını belirtti ve “Biz hangi delillerin karartıldığını mahkeme de sunacağız” dedi.

Avukat Yıldırım, sanık Aksu’nun annesinin, oğlunun serbest kalması için bir kişiyle anlaşma yaptığı ve dolandırıldığı yönündeki ifadelerin de duruşma zaptına yansıdığını bildirdi.

Adalet anlayışını zedeleyecek hususların Şule Çet davasında gerçekleştiğini kaydeden Yıldırım, “Bundan sonra adaleti zedeleyecek hususların gerçekleşmemesini temenni ediyoruz. Maddi gerçeğin ortaya çıkması için çaba gösteriyoruz. Gerçek suçluların yargılanmasını istiyoruz. Şule’nin kanını yerde bırakmaya niyetimiz yok” diye konuştu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
10 Ekim Katliamı’nda oğlunu kaybeden babaya "Cumhurbaşkanına hakaret"ten hapis cezası
Sonraki Haber
Hong Kong lideri 'Yasa öldü' dedi, eylemciler taleplerini hatırlattı