Ana SayfaGüncelSuruç Katliamı Davası: Mahkeme görüntü ve telsiz kayıtlarını istedi

Suruç Katliamı Davası: Mahkeme görüntü ve telsiz kayıtlarını istedi

HABER MERKEZİ – Suruç Katliamı’na dair “Görevi kötüye kullanma ve ihmal” suçlamasıyla yargılanan iki polisin duruşmasında mahkeme, katliam öncesi 13 günün kamera kayıtları ve polis telsiz konuşmalarını istedi.

Urfa’nın Suruç ilçesindeki Amara Kültür Merkezi’nde 20 Temmuz 2015 tarihinde IŞİD’in canlı bomba saldırısı sonucu 33 gencin yaşamını yitirdiği katliama ilişkin Ali Kolçak ve Ahmet Oğuz Davarcı isimli polislerin, “Görevi kötüye kullanma ve ihmal” suçlamasıyla yargılandığı davanın 4’üncü duruşması Suruç Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Sanık polislerin katılmadığı duruşmada katliamda yakınlarını kaybedenlerin avukatları hazır bulundu.

Duruşmada ilk olarak söz alan avukat Gülhan Kaya, önceki celsede Ahmet Oğuz Davarcı’nın beyanında geçen ve o gün birlikte görev yaptıklarını ve önlem aldıklarını iddia ettiği polisler Bayram Okuducu, Hamza Maviş ve Abdürrahim Özdemir’in dinlenmesini talep etti.

Kaya, katliam öncesi ve sonrası 2015 yılının 19 ve 20 Temmuz tarihlerinde yapılan telsiz konuşmalarının ve kamera kayıtlarının dosyaya girmesi talebinde de bulundu.

Avukat savunmasının ardından kararını veren mahkeme heyeti, olay yerinde Ahmet Oğuz Davarcı ile birlikte görev yapan polis Bayram Okuducu, Hamza Maviş ve Abdürrahim Özdemir’in tanık olarak dinlenmesine karar verdi.

Mahkeme, 7 ve 20 Temmuz 2015 tarihleri arasında saat 08.00’den 12.01’e kadar Amara Kültür Merkezi önü ve çevresini gören kamera görüntülerinin kolluk birimine müzakere yazısı yazılarak istenmesine, 8 ve 20 Temmuz 2015 tarihleri arasında saat 08.00’den 12.00’ye kadar telsiz kayıtlarının incelenmesi için ilgili kolluk birimine yazı yazılmasına da hükmetti.

Duruşma 4 Şubat 2020’ye ertelendi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Dokuz hakim ve savcı HSK'den uzaklaştırıldı
Sonraki Haber
Hüseyin Aykol’un tutuklanmasına tepkiler: 'Anter’in kalemidir, susturamazsınız'