Ana SayfaGüncelTGS, ‘Basın Bayramı’nı kutlamayacağını açıkladı

TGS, ‘Basın Bayramı’nı kutlamayacağını açıkladı

HABER MERKEZİ – Türkiye Gazeteciler Sendikası, “Bayram kutlayabildiğimiz günleri getirene kadar 24 Temmuz bizim için sadece tarihte bir gündür. Gazeteciler haklarına, toplum haberine sahip çıktığında 24 Temmuz bayram olacaktır” diyerek, 24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutlamayacağını duyurdu.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) yaptığı yazılı açıklamayla 24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutlamayacağını açıkladı.

“Sansürün kaldırılışının 111. yıldönümünde sansüre daha fazla maruz kaldığımız bir dönemden geçiyoruz” denilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Osmanlı’nın son döneminde, gazeteler sansür memurlarının kontrolünden geçtikten sonra yayımlanıyordu. 24 Temmuz 1908 tarihinde İkinci Meşrutiyet’in ilânından sonra bu uygulamaya son verildi. Türkiye basın tarihinde bu olay ‘sansürün kaldırılması’ olarak adlandırıldı ve Basın Bayramı olarak kutlandı.”

Açıklamada, bugün itibariyle 134 gazetecinin tutuklu bulunduğuna, Türkiye’nin dünya basın özgürlüğü sıralamasında 157’nci sırada yer aldığına, 10 bini aşkın işsiz gazetecinin olduğuna, yüzlerce basın kartının iptal edildiğine, medyanın yüzde 95’inin iktidar kontrolünde olduğuna, internet gazetecilerinin güvencesiz çalıştığına dikkat çekildi.

“Türkiye bugün böyle bir baskı dönemini yaşıyorken ‘basın bayramı’ demek de o günü kutlamak da zûl. Unutulmamalı ki hükümet/patron sansürü kaldırılınca, gazeteciler üzerindeki baskılar son bulunca, cezaevlerindeki meslektaşlarımız özgür kalınca, medya dördüncü kuvvet olarak işlevini yine yerine getirebilince kazanan tüm Türkiye olacaktır.
“Bayram kutlayabildiğimiz günleri getirene kadar 24 Temmuz bizim için sadece tarihte bir gündür. Gazeteciler haklarına, toplum haberine sahip çıktığında 24 Temmuz bayram olacaktır.”

Tutuklu gazeteci Aykol’dan “dışarıdaki” meslektaşlarına mesaj


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Rusya hükümetinin baskısı sonucu "Sokurov Vakfı" kapatıldı
Sonraki Haber
KESK zam teklifini açıkladı: En düşük kamu çalışanı maaşı 4 bin 222 TL olmalı