Ana SayfaEkonomiTürk-İş hükümetin zam teklifini açıkladı, ‘kabul edilemez’ dedi

Türk-İş hükümetin zam teklifini açıkladı, ‘kabul edilemez’ dedi

HABER MERKEZİ – Hükümet ile kamu işçilerine yapılacak zam oranlarına dair görüşen Türk-İş, “2019’un ilk 6 ayı için yüzde 5, son 6 ayı içinse yüzde 4 zam teklif edildi. Bunun kabul edilebilir yanı yok” açıklamasını yaptı.

Türk-İş, hükümet yetkilileri ile kamuda çalışan yaklaşık 200 bin işçinin 2019-2020 döneminde alacağı ücret zammının belirleneceği ikinci toplantıyı gerçekleştirdi.

Toplantı sonrası açıklama yapan Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, hükümetin kendilerine teklif ettiği zam oranını duyurdu.

Buna göre hükümet bu toplantıda, işçileri temsil eden Türk-İş’in talebine karşı 2019’un ilk 6 ayı için yüzde 5, son 6 ayı içinse yüzde 4 zam teklifini sundu.

Bu oran için “Bu teklifin kabul edilir, müzakere edilir bir tarafı yok” ifadelerini kullanan Atalay, masa başında anlaşma sağlanamaması durumunda greve gideceklerini söyledi.

Türk-İş’in teklifi

Türk-İş, tüm kamu işçilerine seyyanen brüt 300 TL zam, ilk altı ay yüzde 15, ikinci, üçüncü ve dördüncü altı aylarda enflasyon artı 3 puan refah payı ödenmesini talep etmişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Basın meslek örgütlerinden SETA'ya ortak tepki
Sonraki Haber
İki kadın Heyamola Yayınları'nda cinsel tacize maruz bırakıldıklarını açıkladı